ANC: ELS RESULTATS DE LES ELECCIONS AL SECRETARIAT SÓN DEFINITIUS

( BERNAT SURROCA )L’ANC ha elevat a definitius els resultats provisionals de les eleccions al secretariat nacional de l’entitat, que es van conèixer diumenge. La junta electoral ha dedicat els dos Ăşltims dies a resoldre possibles al¡legacions, però finalment no hi ha hagut cap canvi i els resultats finals de la votaciĂł consoliden Elisenda Paluzie com a guanyadora de les eleccions. Els nous secretaris nacionals elegiran dissabte els quatre cĂ rrecs orgĂ nics: president, vicepresident, tresorer i secretari.

L’equilibri de forces al secretariat, segons diverses fonts consultades per NaciĂłDigital, deixen l’actual presidenta reforçada per repetir en el cĂ rrec durant dos anys mĂŠs. Enfront hi tindrĂ , almenys, una candidatura alternativa. Montse Soler, tercera candidata amb mĂŠs suports i del sector afĂ­ a Joan Canadell, ha confirmat a aquest diari que es postularĂ  tambĂŠ a la presidència. La decisiĂł final, però, es prendrĂ  dissabte en el primer ple del nou secretariat, format per 77 secretaris nacionals, que hauran d’elegir els quatre cĂ rrecs orgĂ nics que pilotaran l’entitat en els propers anys.

Els nous secretaris elegiran el dia 20 de juny els quatre cĂ rrecs orgĂ nics de l’entitat

En declaracions a aquest diari el passat diumenge, Paluzie es va mostrar satisfeta amb els resultats -ha obtingut mĂŠs vots que fa dos anys- i va voler agrair el suport dels socis. TambĂŠ va assegurar estar “molt contenta” amb el nou secretariat, que considera que ĂŠs molt transversal, amb secretaris independents i no ubicats en cap sector ni cap partit polĂ­tic. Per la seva banda, Montse Soler tambĂŠ va agrair als socis el seu suport i tĂŠ previst treballar per aconseguir els suports necessaris per ser la nova presidenta de l’ANC. Per al cĂ rrec calen dues terceres parts dels 77 secretaris nacionals. “Represento una ANC que vol un canvi, posar una marxa mĂŠs i anar a mĂŠs velocitat. M’han votat per això i em postularĂŠ a la presidència”, va explicar diumenge a NaciĂłDigital.

El segon candidat amb mĂŠs suports ha estat Antonio BaĂąos, que en les Ăşltimes eleccions no va poder participar perquè en va ser exclòs per la junta electoral. Fa unes setmanes, quan es van presentar les candidatures al secretariat, l’exdiputat de la CUP va dir que no tenia intenciĂł postular-se per a la presidència. Els altres noms que han obtingut mĂŠs vots han estat David FernĂ ndez, del Centre CatalĂ  de Negocis, i AdriĂ  Alsina, cap de comunicaciĂł de l’ANC durant l’etapa de Jordi SĂ nchez. Algunes veus els situen en el sector afĂ­ a Canadell tot i que ells no s’hi han posicionat. El sector proper a Poble Lliure ha fet uns resultats modestos, amb candidats com Josep Peraire o Biel LĂłpez que han quedat fora.

La cĂşpula i el secretariat tindran entre els reptes principals definir l’estratègia de l’entitat i el paper que vol tenir en el moviment independentista, mancat de rumb des de la tardor de 2017. Sigui quina sigui l’opciĂł que dissabte triĂŻ el secretariat, s’allunya de l’estratègia d’ERC dels Ăşltims mesos, partidĂ ria de pactar amb el govern del PSOE i Podem i eixamplar la base per fer “inevitable” el referèndum. JxCat i la CUP no han descartat formalment la via unilateral, però tampoc han traduĂŻt aquesta voluntat en res concret.

Tot i que el president de la Generalitat, Quim Torra, va dir que comunicaria la data de les eleccions un cop aprovats els pressupostos, la crisi del coronavirus ho ha capgirat tot i ara com ara els comicis no es preveuen imminents. En un escenari de replantejament, l’ANC ha de decidir quin paper vol tenir. I el seu rol anirĂ  estretament lligat al resultat de les eleccions internes que arrenquen aquest dimecres. Les dues opcions que hi ha damunt la taula la situen en una posiciĂł que la distĂ ncia de l’acciĂł de l’actual Govern.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (18-6-2020)

130 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: