ANC: ELS RESULTATS DE LES ELECCIONS AL SECRETARIAT S√ďN DEFINITIUS

( BERNAT SURROCA )L’ANC ha elevat a definitius els resultats provisionals de les eleccions al secretariat nacional de l’entitat, que es van con√®ixer diumenge. La junta electoral ha dedicat els dos √ļltims dies a resoldre possibles al¬∑legacions, per√≤ finalment no hi ha hagut cap canvi i els resultats finals de la votaci√≥ consoliden Elisenda Paluzie com a guanyadora de les eleccions. Els nous secretaris nacionals elegiran dissabte els quatre c√†rrecs org√†nics: president, vicepresident, tresorer i secretari.

L’equilibri de forces al secretariat, segons diverses fonts consultades per Naci√≥Digital, deixen l’actual presidenta refor√ßada per repetir en el c√†rrec durant dos anys m√©s. Enfront hi tindr√†, almenys, una candidatura alternativa. Montse Soler, tercera candidata amb m√©s suports i del sector af√≠ a Joan Canadell, ha confirmat a aquest diari que es postular√† tamb√© a la presid√®ncia. La decisi√≥ final, per√≤, es prendr√† dissabte en el primer ple del nou secretariat, format per 77 secretaris nacionals, que hauran d’elegir els quatre c√†rrecs org√†nics que pilotaran l’entitat en els propers anys.

Els nous secretaris elegiran el dia 20 de juny els quatre c√†rrecs org√†nics de l’entitat

En declaracions a aquest diari el passat diumenge, Paluzie es va mostrar satisfeta amb els resultats -ha obtingut m√©s vots que fa dos anys- i va voler agrair el suport dels socis. Tamb√© va assegurar estar “molt contenta” amb el nou secretariat, que considera que √©s molt transversal, amb secretaris independents i no ubicats en cap sector ni cap partit pol√≠tic. Per la seva banda, Montse Soler tamb√© va agrair als socis el seu suport i t√© previst treballar per aconseguir els suports necessaris per ser la nova presidenta de l’ANC. Per al c√†rrec calen dues terceres parts dels 77 secretaris nacionals. “Represento una ANC que vol un canvi, posar una marxa m√©s i anar a m√©s velocitat. M’han votat per aix√≤ i em postular√© a la presid√®ncia”, va explicar diumenge a Naci√≥Digital.

El segon candidat amb m√©s suports ha estat Antonio Ba√Īos, que en les √ļltimes eleccions no va poder participar perqu√® en va ser excl√≤s per la junta electoral. Fa unes setmanes, quan es van presentar les candidatures al secretariat, l’exdiputat de la CUP va dir que no tenia intenci√≥ postular-se per a la presid√®ncia. Els altres noms que han obtingut m√©s vots han estat David Fern√†ndez, del Centre Catal√† de Negocis, i Adri√† Alsina, cap de comunicaci√≥ de l’ANC durant l’etapa de Jordi S√†nchez. Algunes veus els situen en el sector af√≠ a Canadell tot i que ells no s’hi han posicionat. El sector proper a Poble Lliure ha fet uns resultats modestos, amb candidats com Josep Peraire o Biel L√≥pez que han quedat fora.

La c√ļpula i el secretariat tindran entre els reptes principals definir l’estrat√®gia de l’entitat i el paper que vol tenir en el moviment independentista, mancat de rumb des de la tardor de 2017. Sigui quina sigui l’opci√≥ que dissabte tri√Į el secretariat, s’allunya de l’estrat√®gia d’ERC dels √ļltims mesos, partid√†ria de pactar amb el govern del PSOE i Podem i eixamplar la base per fer “inevitable” el refer√®ndum. JxCat i la CUP no han descartat formalment la via unilateral, per√≤ tampoc han tradu√Įt aquesta voluntat en res concret.

Tot i que el president de la Generalitat, Quim Torra, va dir que comunicaria la data de les eleccions un cop aprovats els pressupostos, la crisi del coronavirus ho ha capgirat tot i ara com ara els comicis no es preveuen imminents. En un escenari de replantejament, l’ANC ha de decidir quin paper vol tenir. I el seu rol anir√† estretament lligat al resultat de les eleccions internes que arrenquen aquest dimecres. Les dues opcions que hi ha damunt la taula la situen en una posici√≥ que la dist√†ncia de l’acci√≥ de l’actual Govern.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (18-6-2020)

188 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: