ANC I Ã’MNIUM RECLAMEN UNA RESPOSTA INSTITUCIONAL AMB LES MOBILITZACIONS

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri, han coincidit que no n’hi haurà prou amb mobilitzacions socials com a resposta a la sentència del judici contra el procés. En una entrevista a Els Matins de TV3, Mauri ha dit que la resposta institucional s’ha de centrar en com es fa servir la sentència per a continuar avançant mentre que, per a Paluzie, la resposta política ha de fixar un camí compartit cap a la independència. Mauri ha qualificat de ‘cínic’ que l’estat espanyol demani a l’independentisme que condemni una violència que no existeix quan no ha demanat perdó per la ‘brutalitat policial’ de fa dos anys.

Mauri no ha volgut entrar en la concreció de quina hauria de ser aquesta resposta institucional i s’ha limitat a dir que l’estratègia d’Òmnium serà ‘la que generi consens’. El vice-president ha considerat ‘positius’ els acords en el marc del debat de política general i ha afegit que cal aprofundir-hi. Paluzie ha afegit que es necessita una resposta política i institucional ‘que estigui a l’altura’ per tal de tornar a situar la independència com a l’objectiu.

El vice-president d’Òmnium també ha retret a l’estat espanyol un ‘grau de cinisme elevat’ tenint en compte que ara demanen explicacions a l’independentisme quan no han condemnat la ‘brutalitat’ policial de fa dos anys.

Pel que fa al segon aniversari del referèndum de l’1-O, Paluzie ha defensat que ‘genera un mandat’ i, per la seva banda, el vice-president d’Òmnium ha admès que no hi ha un ‘diagnòstic compartit’ de l’independentisme sobre l’1-O. Segons Mauri, el referèndum va suposar un ‘canvi d’era’ i, per moltes persones, també d’Òmnium, genera un mandat. ‘Ho serà en la mesura que coincidim què vol dir aquest 1-O’, ha afegit.

Informa:VILAWEB.CAT (1-10-2019)

344 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: