ANC: L’ESTAT HA FET UN ALTRE 155 ENCOBERT PEL CORONAVIRUS

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha denunciat aquest dimecres la resposta “tardana” i “insuficient” del govern espanyol amb la gestiĂł de la pandèmia del coronavirus. En un comunicat, han explicat que l’executiu ha aprofitat per dur a terme un “155 encobert prenent el control” dels Mossos i la sanitat catalana i ha prioritzat polĂ­tiques “contrĂ ries a l’autonomia polĂ­tica”. L’ANC ha criticat que el president espanyol no hagi confinat Madrid i Catalunya, hagi permès els desplaçaments entre ciutats i hagi trigat en tancar les fronteres. L’entitat veu bĂŠ les mesures econòmiques anunciades però creu que sĂłn “insuficients”. Ha lamentat l'”exhibiciĂł de militarisme” en rodes de premsa i el desplegament de l’exèrcit en diverses ciutats.

“Sembla mĂŠs orientat a donar una aparença de comandament de la situaciĂł, i de demostraciĂł de poder, que no a ajudar a resoldre l’emergència sanitĂ ria”, ha apuntat l’ANC en el comunicat. L’organitzaciĂł presidida per Elisenda Paluzie ha lamentat que l’Estat hagi passat “de puntetes” aprofitant la crisi sanitĂ ria de l'”escĂ ndol de corrupciĂł de la monarquia espanyola”. “Evidencia la impunitat d’una instituciĂł hereva del franquisme. Una corrupciĂł que ha de ser investigada als tribunals”, ha destacat l’ANC.

Finalment, l’ANC s’ha compromès en contribuir en el compliment de les mesures preventives pel coronavirus promocionant la campanya ‘#JoEmquedoAcasa’.
Informa:ELMON.CAT (18-3-2020)

132 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: