ANC: L’ESTAT HA FET UN ALTRE 155 ENCOBERT PEL CORONAVIRUS

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha denunciat aquest dimecres la resposta “tardana” i “insuficient” del govern espanyol amb la gesti√≥ de la pand√®mia del coronavirus. En un comunicat, han explicat que l’executiu ha aprofitat per dur a terme un “155 encobert prenent el control” dels Mossos i la sanitat catalana i ha prioritzat pol√≠tiques “contr√†ries a l’autonomia pol√≠tica”. L’ANC ha criticat que el president espanyol no hagi confinat Madrid i Catalunya, hagi perm√®s els despla√ßaments entre ciutats i hagi trigat en tancar les fronteres. L’entitat veu b√© les mesures econ√≤miques anunciades per√≤ creu que s√≥n “insuficients”. Ha lamentat l'”exhibici√≥ de militarisme” en rodes de premsa i el desplegament de l’ex√®rcit en diverses ciutats.

“Sembla m√©s orientat a donar una aparen√ßa de comandament de la situaci√≥, i de demostraci√≥ de poder, que no a ajudar a resoldre l’emerg√®ncia sanit√†ria”, ha apuntat l’ANC en el comunicat. L’organitzaci√≥ presidida per Elisenda Paluzie ha lamentat que l’Estat hagi passat “de puntetes” aprofitant la crisi sanit√†ria de l'”esc√†ndol de corrupci√≥ de la monarquia espanyola”. “Evidencia la impunitat d’una instituci√≥ hereva del franquisme. Una corrupci√≥ que ha de ser investigada als tribunals”, ha destacat l’ANC.

Finalment, l’ANC s’ha comprom√®s en contribuir en el compliment de les mesures preventives pel coronavirus promocionant la campanya ‘#JoEmquedoAcasa’.
Informa:ELMON.CAT (18-3-2020)

148 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: