ANC:EL GOVERN HA DE DESOBEIR L’ESTAT I CONFINAR CATALUNYA

L’Assemblea Nacional Catalana ha compartit un missatge a Twitter on denuncia la “contínua irresponsabilitat mostrada per l’Estat espanyol”, i insta el Govern a decretar el confinament total de Catalunya, i en concret, de la Conca d’Òdena. A més, defensa que d’aquesta manera “s’actuaria d’acord amb el que recomanen els experts i tècnics”.

Per la seva banda, Poble Lliure també s’ha adreçat directament al Govern de Catalunya i li ha demanat decretar el “confinament complet” del país, prenent “totes les mesures necessàries, sense esperar el vist-i-plau de Madrid”. A més, també ha fet una crida al sindicalisme republicà i al conjunt del moviment independentista a organitzar-se “per reclamar l’aturada de la producció no essencial”, entre altres mesures.

EL CONSELL DE LA REPÚBLICA, PEL CONFINAMENT

El Consell per la República ha anunciat aquest dijous que donarà “ple suport” a tot el que faci el Govern de la Generalitat en relació al confinament de la Conca d’Òdena per tal de preservar la salut dels ciutadans i poder eradicar el brot de coronavirus.

El Consell també apunta que és el govern espanyol qui no està facilitant el confinament total de les poblacions afectades per aquest brot i recorda que la mesura proposada pel Govern està “avalada científicament” com a mesura més efectiva per combatre el coronavirus.

Donem ple suport a tot allò que faci el @govern per garantir el confinament total de la Conca d’Òdena, necessari per combatre el brot i protegir la vida i salut dels seus ciutadans, malgrat els impediments del govern espanyol per fer efectiva aquesta mesura avalada científicament

— Consell per la República Catalana (@ConsellxRep) March 26, 2020
Informa:LAREPUBLICA.CAT i ELNACIONAL.CAT (26-3-2020)

255 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: