ANDORRA ADMET A TRÀMIT LA QUERELLA CONTRA RAJOY PER COACCIONS AL BPA

La justícia andorrana ha admès a tràmit la querella presentada per Drets i l’Institut de Drets Humans d’Andorra contra l’ex-president del govern espanyol, Mariano Rajoy, l’ex-ministre d’Hisenda Cristòbal Montoro, l’ex-ministre d’Interior Jorge Fernández Díaz i l’ex-secretari d’estat d’Interior Francisco Martínez.

Aquesta querella és l’ampliació de la que les dues entitats van presentar el juliol del 2019, en què s’acusava l’ex-president i ex-ministres espanyols d’haver ordenat pressions als responsables de la Banca Privada d’Andorra (BPA) per aconseguir els suposats comptes bancaris d’Artur Mas, Oriol Junqueras i la família Pujol amb l’amenaça del tancament del banc.

Segons l’acusació particular, les coaccions es van dur a terme en la visita oficial que van fer a Andorra Rajoy i Montoro el gener del 2015 quan es van reunir amb el cap de govern, Toni Martí, i els ministres Jordi Cinva, Gilbert Saboya i Jordi Alcobé. Segons Drets Humans d’Andorra, l’objectiu de la visita era obtenir informació dels dirigents independentistes. La interlocutòria de la batllia ha admès a tràmit la querella contra l’ex-president i ex-ministres espanyols per tots els delictes de què són acusats.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-9-2020)

307 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: