ANDORRA: ES DOBLEN LES QUEIXES EN UN ANY PER LA VULNERACIÓ DE LA LLEI DEL CATALÀ

La cap del departament de Política Lingüística del govern d’Andorra, Marta Pujol, ha informat que aquest any s’ha duplicat el nombre de queixes en relació amb la vulneració de la llei del català. Segons ha explicat Pujol, el servei ha tramitat una seixantena de queixes, el doble que l’any passat.

Tot i aquest augment, la responsable de Política Lingüística ha assegurat que “la voluntat de l’administració no és sancionar”, sinó mirar d’arribar a acords amb els establiments i empreses que incompleixen la llei per resoldre les incidències denunciades. El govern és partidari de donar-los un marge de temps per adaptar-se a la llei i recorda que l’administració ofereix serveis gratuïts per garantir la presència del català en tots els entorns.

Les declaracions de Pujol es van fer durant la presentació de la nova campanya de promoció del català Aquí, en català. Atreveix-t’hi! que, en aquesta ocasió, estarà especialment dirigida als joves. La ministra de Cultura, Sílvia Riva, va recordar que “pràcticament el 100% dels joves” andorrans entenen i saben parlar el català, però aquest coneixement no es tradueix en ús social.

Per mirar de revertir aquesta situació, la campanya Aquí, en català. Atreveix-t’hi! compta amb la complicitat del grup andorrà de punk rock Punkers Love the 80s, que ha fet un videoclip en què demanen als joves que no renunciïn a la seva llengua. La campanya, que té un to desenfadat, aposta per la interactivitat a les xarxes socials i espera arribar a tots els públics a més dels joves.

A banda de la difusió del videoclip del grup de punk rock, hi haurà un concurs a través de la xarxa Tik Tok adreçat especialment als joves. El guanyador s’endurà uns Airpods Pro.
Informa:DIARIDELALLENGUA.CAT (14-12-2020)

344 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: