ANDORRA: ” LA VISITA SERÁ EN CASTELLANO, PORQUE ASÍ NOS ENTENDEMOS TODOS”

Turisme d’Andorra havia assegurat que seria en català i ha deixat sense visita un grup d’estiuejants que s’ha negat a fer-la en castellà

La creadora de contingut Simmer ha denunciat en un vídeo que ha penjat a les xarxes que l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella ha canviat l’idioma d’una visita guiada que s’havia de fer en català pel castellà. La guia encarregada del grup de turistes ho ha despatxat amb un “la visita será en castellano que nos entendemos todos”. La ‘streamer’ valenciana s’ha negat a fer la ruta i ha presentat una reclamació a Turisme per aquesta flagrant vulneració dels seus drets lingüístics, exigint també que li tornen els diners. Assevera al clip que un mes abans havien trucat a l’oficina per “assegurar-se que la visita seria en català” i li havien dit que els “primers que trucaven i reservaven triaven l’idioma”, que en aquest cas, era el grup de Simmer.

Un cop s’han trobat amb aquesta situació de la guia dient que faria la visita “en castellano”, trencant amb el que estava pactat, la creadora ho té clar: “S’han aixafat els nostres drets lingüistics com a visitants del Pais Valencià i de Catalunya a Andorra, on l’idioma oficial és el català i no ens ha quedat altra que presentar una reclamació, quedar-nos sense la visita, i reclamar els nostres drets i els nostres diners”.
Informa:RACOCATALA.CAT (9-VIII-2023)

88 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: