ANDORRA NECESSITA MÉS IMMIGRANTS: ” NO TENIM SUFICIENTS FILLS”

Andorra necessitarà més immigració a causa de l’envelliment de la població provocat per uns nivells baixos de natalitat. Aquesta és la postura de Joan Micó, coordinador de sociologia d’Andorra Recerca+Innovació, entitat depenent del Govern, segons informa ‘AndorraDifusió’.

Micó farà una ponència sobre desigualats socials dins del programa d’actes de la Diada andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada, el pròxim 19 d’agost, en la que també parlarà de feminisme i polítiques d’inclusió.

“No tenim suficients fills. És un procés irreversible”. Pel sociòleg, caldrà incorporar persones vingudes de fora per a reemplaçar les que es jubilin, perquè amb la població jove actual no n’hi hauria prou.

Joan Micó considera que la immigració és positiva per Andorra, en tant que ha ajudat a la societat del país a obrir-se al món.

Aquesta mateixa setmana l’enquesta de coneixements i usos lingüístics del Govern ha detectat que el 75% dels andorrans que inicien una conversa en català canvien de llengua quan l’interlocutor els respon en una altra. Una dada que preocupa al Servei de Política Lingüística del Ministeri de Cultura, que ha hagut d’endegar una campanya per sensibilitzar als catalanoparlants a fer servir el català en tots els àmbits i amb qualsevol interlocutor.
Informa:RACOCATALA.CAT (12-VIII-2023)

48 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: