ANDORRA, UN PAÍS INDEPENDENT: OBLIGA UNA BUGADERIA A RETOLAR EN CATALÀ

El Departament de Política Lingüística d’Andorra ha obligat a canviar tota la retolació al català als propietaris d’una bugaderia de Sant Julià de Lòria. Segons publica, ‘Diari d’Andorra’, aquest establiment, situat a l’avinguda Verge Canòlich, tenia els rètols, els panells informatius i els vidres serigrafiats únicament en castellà. Un clar incompliment de la legislació que estableix que noms comercials, denominacions socials i rètols d’establiments han d’estar escrits en llengua catalana.

La denúncia es va presentar el dilluns 21 de març, i l’endemà, el Govern va realitzar una inspecció a l’establiment que va aixecar acta de la infracció. Aquesta primera visita no té caràcter coercitiu, i els responsables de la bugaderia tenen un termini per adaptar-se a la llei vigent. Passat aquest període, si no han dut a terme els canvis pertinents, s’entraria a sancionar-los.

En aquest cas es tracta d’un incompliment de l’article 15 de Política Lingüística, que garanteix la correcta retolació comercial en llengua catalana, considerat com una infracció greu i amb multes que oscil·len entre els 120 i els 1.200€.

L’establiment que ha comès la infracció forma part de la cadena valenciana de bugaderies d’autoservei, LaColada. Malgrat l’incompliment del local andorrà, aquesta empresa té la seva web en català i alguns franquiciats de Catalunya han retolat el seu negoci en aquesta llengua.

Informa:RACOCATALA.CAT (27-3-2022)

144 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: