ANNA ERRA ACUSA ELS GOVERNS VALENCIÀ I BALEAR DE TREBALLAR PER EXTINGIR EL CATALÀ

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, ha carregat amb força contra els governs del País Valencià i les Illes Balears per “treballar activament” amb la intenció de fer desaparèixer el català. En un acte a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, la líder de la cambra catalana ha lamentat l’intent de veto a les publicacions en català a Borriana. “Aquesta capacitat i potència que tenen les revistes en català sobre la nostra comunitat lingüística fa por avui a les formacions que volen fer desaparèixer la nostra llengua”, ha dit.

“Tots aquells que vulnerin els nostres drets, ens trobaran forts i dempeus salvant el nostre Estat i la nostra llengua”, ha agregat. Per tot plegat, Erra ha demanat donar un “nou impuls” al català i ha assegurat que fer-ho es tracta d’un “repte de país”. La presidenta del Parlament ha reivindicat l’ús del català als mitjans de comunicació, l’escola i les institucions i ha reclamat “lleialtat lingüística” als parlants. “Parlar la nostra llengua en situacions quotidianes és un dret, una reclamació totalment legítima. No és mai una ofensa cap a ningú”, ha argumentat.

“El català continua sent per desgràcia una llengua minoritzada”, ha lamentat. Des de Prada de Conflent, la presidenta del Parlament ha indicat que la localitat li porta records “d’un país en blanc i negre”, ja que és on es van exiliar diversos catalans durant la guerra. “Encara avui tenim gent que viu a l’exili i pateix la repressió d’un Estat que ens persegueix”, ha dit Erra en l’inici del seu discurs.

Erra ha posat el punt final a la conferència Pompeu Fabra i la unitat de la llengua. Als 75 anys de la seva mort, on ha reivindicat la figura del filòleg. Abans, la presidenta del Parlament també ha participat de l’ofrena floral a la tomba de Fabra, que s’ha fet en homenatge a l’efemèride.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (19-VIII-2023)

59 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: