APAREIXEN MÉS DETALLS SOBRE L’ESCANDALOSA CARTA DE 73 MILITARS RETIRATS A FELIPE VI

ubscriptor acĂ­.
Apareixen més detalls sobre l’escandalosa carta que 73 militars retirats de la XXIII promoció de l’Acadèmia General Militar van enviar a Felipe VI a final de novembre. Els militars, pròxims a Vox, hi diuen que el govern “social-comunista, amb el suport de filoetarres i independentistes”, porta Espanya cap “a la descomposició de la unitat nacional”.

Segons que revela Vox Populi, entre els signants hi ha sis antics membres del Centre d’Intel·ligència espanyol (CNI), tot i que per “seguretat” només publica el nom del coronel Antonio Lago Palomeque, que va haver de testificar en el judici per les escoltes il·legals a la seu d’Herri Batasuna.

Entre els signants hi ha diversos militars d’alta graduació de l’exèrcit de terra, com ara el tinent general José María Fernández-Bastarreche; dos generals de divisió, Ángel Gil Barberá i Francisco Fernández Sánchez; i quatre generals de brigada, entre els quals Pedro María Andreu Gallardo, que dirigia el Comandament d’Operacions Especials durant l’assalt a l’illot del Perejil.

Una primera carta de l’exèrcit de l’aire

A començament de novembre, 39 militars retirats de la XIX promoció de l’Acadèmia General de l’Aire ja van enviar una carta a Felipe VI, però també al president del Parlament Europeu, David Sassoli, en la qual asseguren que el govern del PSOE i Unides Podem assetja el poder judicial i vol “aniquilar de soca-rel la nostra democràcia”.

El to de la missiva, com en la dels militars de l’exèrcit de terra, és molt acostat al discurs de Vox. InfoLibre ha publicat diversos missatges d’un grup de WhatsApp que tenen els signants, en els quals expressen l’afinitat a la ultradreta i al franquisme, mentre fan referències a cops d’estat i ataquen amb duresa els partits independentistes o desitgen la mort de membres del govern espanyol.

Per exemple, el capità retirat José Molina, escriu: “M’he llevat aquest matí totalment convençut. No vull que aquests pocavergonyes perdin les eleccions. No. Vull que es morin tots i tota la seva estirp. Això és el que vull. És demanar molt?” I el general Francisco Beca respon: “Però Curro [sobrenom del capità] perquè es morin han de ser afusellats i fan falta 26 milions de bales.”

Defensa porta el xat a la fiscalia

El Ministeri de Defensa espanyol ha portat a la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) el contingut del xat de WhatsApp dels militars de l’exèrcit de l’aire. Segons que ha explicat la portaveu del ministeri, es vol esclarir si els missatges són constitutius d’algun delicte. Així mateix, assegura que els implicats s’han atribuït la condició de militars en actiu, “sense ser-ho”, de manera que poden haver comès un delicte d’usurpació de funcions.

D’una altra banda, Defensa assegura que té la voluntat de “salvaguardar l’honorabilitat i la pública estimació de les forces armades i dels homes i dones que les integren”. I destaca que els militars s’han “abocat” al compliment de les funcions que els atribueix la constitució espanyola.

Informa:VILAWEB.CAT (3-12-2020)

170 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: