APROFITANT LA INSEGURETAT: LA POLICIA ESPANYOLA VOL TORNAR A CATALUNYA

L’Agrupació Reformista de Policies, un sindicat minoritari de la policia espanyola, ha reclamat al ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, que posi sobre la taula el desplegament d’agents de la Policia Nacional a Barcelona per tal que treballin amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana en la crisi de seguretat que denuncien que viu Barcelona.

En una carta que ha avançat Efe, el grup de policia espanyola demana a Grande-Marlaska un pacte amb sindicats policials i grups del Congreso per tal de dur a terme la seva proposta “desplegant si calgués” les forces i cossos de seguretat de l’Estat per col·laborar amb la Generalitat i els ajuntaments (no només de Barcelona, sinó arreu de Catalunya) “fins que puguin assumir amb garanties la protecció de qualsevol ciutadà o turista”. Segons ells, estan davant una “nova oportunitat, que s’hauria d’atendre de forma molt diferent del passat i en franca sintonia policial amb la demanda social existent a molts municipis catalans”.

L’Agrupació Reformista de Policies, amb tot, deixa entreveure les seves intencions quan diu que des de l’1-O la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya pateixen “accions violentes de forma indiscriminada” per “decisions polítiques” i que afecten a la seva “obligació legal de defensar lleis i ordres constitucionals”.  “Som conscients que parlar de Catalunya en matèria de seguretat després de l’1-O del 2017, i les conseqüències derivades d’aquells esdeveniments, és un tema delicat i sensible per al Govern, la Generalitat i alguns Ajuntaments, si bé seria oportú fer un pas al davant com pensem des de l’ARP”, diu la missiva. Amb tot, continuen insistint que volen donar “una imatge com a cos policial democràtic i solidari amb Catalunya” per a -segons diuen-  “recuperar la seguretat ciutadana notablement trencada per la delinqüència organitzada i grups de delinqüents que operen en mitjans de transport, places i llocs de trànsit amb la consegüent alarma social”.

En aquest sentit, l’Agrupació Reformista de Policies apunta que hi ha més de 5.000 agents de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a Catalunya que volen “protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana” i satisfer les demandes dels sindicats de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra pel que fa a la manca d’efectius.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (21-8-2019)

339 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: