AQUEST DIUMENGE, ELS GAUDÍ 2021: LA GRAN GALA PER REIVINDICAR EL CINEMA CATALÀ

( VÏCTOR RODRGO )
El cinema català es reuneix aquest diumenge per celebrar la seva tradicional festa dels Premis Gaudí en un escenari atípic, amb un futur incert i una forta esperança de recuperació per a una indústria fortament colpejada per la pandèmia de coronavirus. L’Acadèmia del Cinema Català atorgarà la 13a fornada de Gaudí en una inusual “gala de tarda”, que començarà a les 18:45h i acabarà abans de l’horari de toc de queda establert a tot Catalunya. La vampira de Barcelona, de Lluís Danés, amb 14 nominacions; Las Niñas, de Pilar Palomero, amb 13, i Sentimental, de Cesc Gay, amb 8, són les pel·lícules més nominades dels guardons catalans.

Les nominacions paritàries són una gran notícia per a uns premis que, anys enrere, es quedaven orfes de presència equitativa de dones en els guardons. Fins a 32 produccions es disputaran els guardons amb les nominacions més paritàries de la història dels premis amb el 54% de dones finalistes en categories nominatives.

La cerimònia es podrà veure en directe a TV3, abans del Telenotícies Vespre, amb els comentaris d’Ismael Martín i Carolina Rosich per als teleespectadors. També serà retransmesa en un programa especial conduït per Marc Garriga i Àlex Gorina a Catalunya Informació i iCat, de les 18.00 a les 22.00. La catifa vermella de l’Auditori del Fòrum – CCIB obrirà el pròxim diumenge les seves portes a les 16.45, i viurà un photocall més reduït que en anteriors edicions però ple de cares conegudes.

Restriccions per la pandèmia: aforament al 30% i Buenafuente amb el monòleg inicial

La gala presencial és una de les principals novetats de l’Acadèmia que, en una situació de pandèmia encara sense estabilitzar, ha volgut tenir una cerimònia presencial amb totes les mesures de seguretat. Així, els Gaudí es diferencien dels Goya però s’apropen a la fòrmula dels Feroz. El CCIB acollirà un aforament de convidats reduït al 30%, reservat a acadèmics i autoritats, complint amb totes les mesures de seguretat recomanades pel Departament de Salut i el Procicat.

L’Acadèmia del Cinema Català ha confirmat que Josep Maria Mainat “serà” a la gala dels premis Gaudí, que tindrà lloc aquest diumenge a partir de tres quarts de set de la tarda. La sorpresa saltava divendres a la nit quan Mainat publicava una piulada on afirmava que “presentaria” la gala.

L’Acadèmia ha confiat enguany la producció de la cerimònia a El Terrat, que ja s’havia encarregat d’aquesta tasca en les edicions de 2013 i 2018. Enric Cambray és el director d’una gala que han escrit Dani Amor, Charlie Pee i Oriol Pérez, i on participaran Elisenda Carod, Elisenda Pineda, Charlie Pee, Enric Auquer, Sílvia Abril i un Andreu Buenafuente que s’encarregarà del monòleg principal de la cerimònia, fent un homenatge a Pepe Rubianes. També hi actuarà la cantant Rigoberta Bandini.

Cambray explica que serà una gala “plena d’humor, d’actuacions musicals de primer nivell amb artistes emergents i consolidats, i posant el focus en les sales de cinema, en la importància del consum de pel·lícules en aquests temples del setè art com a espais de trobada”. L’espai escènic també serà un homenatge a aquestes sales, amb una escenografia de Judit Colomer on els patis de butaques tindran una especial rellevància.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (20-3-2021)aquest

311 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: