AQUEST √ČS EL RASTRE DEL BLANQUEIG DE JUAN CARLOS I

La Fiscalia veu indicis delictius de blanqueig de capitals i frau fiscal a la Hisenda P√ļblica en el rei em√®rit Joan Carles I per la seva participaci√≥ en la construcci√≥ de l’AVE a la Meca. Ara el Ministeri P√ļblic s’ha fixat en la compravenda de propietats amb la sospita que aquestes adquisicions van poder servir de pantalla per a un rentat de fons d’origen irregular. El Confidencial assegura que entre els actius que es consideren sensibles hi ha diversos terrenys al Marroc i cases a Su√Įssa.

L’exist√®ncia d’aquestes propietats ja es coneixia gr√†cies a una gravaci√≥ del comissari Villarejo on Corinna, l’examant del rei em√®rit, explicava que estava vivint un malson perqu√® el Rei havia posat diverses propietats al Marroc i altres llocs fora d’Espanya al seu nom quan, realment, no eren seves.

La investigaci√≥, iniciada per la Fiscalia de Su√Įssa, ha examinat moviments i canvis de mans en aquestes propietats, explica el citat mitj√†. A m√©s de les del Marroc, que s√≥n uns terrenys a Marr√†queix suposadament procedents d’una donaci√≥, hi ha un seguit d’habitatges a Su√Įssa que s’haurien adquirit amb part dels 100 milions de d√≤lars regalats al rei em√®rit per l’Ar√†bia Saudita.

Ara el ministeri p√ļblic investiga si alguna de les adquisicions, vendes o canvis de propietat va tenir lloc despr√©s del 2014. Aquest dilluns la Fiscalia del Tribunal Suprem va assumir la investigaci√≥ derivada de les dilig√®ncies que mantenia obertes Anticorrupci√≥ per les comissions irregulars cobrades despr√©s de detectar que una de les persones involucrades en els fets investigats era el rei em√®rit.

El Confidencial aclareix que el rastre dels diners portava en primer lloc a la fundaci√≥ Lucum i d’aquesta a un compte del banc Mirabaud. El dip√≤sit va rebre el 8 d’agost de 2008 aquests 100 milions de d√≤lars. El juny del 2012 va tancar el compte i va transferir els diners a Corinna Larsen a nom de la societat Solare Investors Corporation, del banc Gonet y Cie a Nassau. Segons va publicar El Pa√≠s, els diners es van destinar a adquirir i reformar dos apartaments a l’estaci√≥ d’esqu√≠ su√Įssa de Villars-sur-Ollon i un habitatge de luxe al nord de Londres. La resta de diners van quedar ingressats en un altre compte als Estats Units.

El ministeri p√ļblic ha concretat que la investigaci√≥ assumida se centra en la fase II de la construcci√≥ de l’AVE a la Meca i que rerqueriria la pr√†ctica de dilig√®ncies amb el dubte de si a Joan Carles l’emparava la inviolabilitat o no.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-6-2020)

222 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: