ARA ÉS L’HORA !

“Ara és l’hora!”
( JORDI MIRÓ )
Durant els darrers 10 anys, hem avançat molt. Els fets de l’1 d’octubre ens han demostrat que la independència és viable i si treballem tots junts és inevitable. Actualment, Catalunya viu un moment històric excepcional en què la persistència en la lluita serà cabdal en aquesta darrera etapa, abans d’aconseguir ser un estat lliure i independent. Ara és un moment únic en què es donen un seguit de confluències:

l’ANC, representant majoritària de la societat civil, acaba d’aprovar en el seu full de ruta la lluita sense renúncies a favor de la independència de Catalunya, sense descartar la declaració unilateral d’independència.

Els independentistes hem guanyat les darreres eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona per primer cop a la història, amb el potencial polític que representa la gerència de l’organisme econòmic més important de Catalunya.

El Consell per la República és reconegut per totes les forces polítiques i socials independentistes com a òrgan de Govern de Catalunya a l’exili.

L’aparició d’una nova crida, encapçalada pel president Carles Puigdemont, a fer una nova organització política independentista i progressista (Junts, per Catalunya), amb un funcionament radicalment democràtic, amb la participació de les persones a nivell individual, sense quotes ni rèmores del passat, una organització per aconseguir la majoria electoral per poder fer efectiu l’1-O i declarar la independència.

Junts per Catalunya, com a marca electoral encapçalada pel president Carles Puigdemont, té un balanç electoral extraordinari. Es va presentar per primer cop el 27 de desembre del 2017, en ple estat d’excepció després de la confrontació amb l’estat que va suposar l’1-O del 2017, la brutal repressió, l’empresonament i l’exili de membres del govern català, i, malgrat totes les adversitats, la llista encapçalada pel president Carles Puigdemont a l’exili va treure uns excepcionals resultats, amb 948.233 vots, aconseguint ser la força independentista més votada, cosa que va permetre que l’independentisme pogués mantenir la majoria absoluta i formar un govern de coalició independentista.

A les darreres eleccions al Parlament europeu del 2019, la llista JuntsxCat-Junts, també encapçalada pel president Puigdemont a l’exili, va treure 987.149 vots, va ser també la llista més votada a Catalunya i va treure 3 eurodiputats.

Per tal d’unir forces i de constituir una força política que doni cos polític i estructural a aquesta força electoral al voltant del president, aquest mes de juliol s’ha fet una crida a través d’un manifest, Junts, (signat pel president, Carles Puigdemont; persones a la presó i a l’exili; càrrecs electes i persones representatives de les diferents sensibilitats de l’independentisme), amb la voluntat de crear una unitat estratègica de l’independentisme transversal i progressista per treballar tots junts. Dintre d’aquest nou partit s’hi aplega gent molt diversa amb l’objectiu de preparar-se organitzativament i electoralment per guanyar les eleccions i declarar la independència.

Aquest passat diumenge a Tarragona, independentistes i d’esquerres van fer públic un manifest, llegit per l’escriptor Joan Rendé, van presentar un extens llistat de suport de persones representatives de l’independentisme històric i d’esquerres al nou projecte polític impulsat per Carles Puigdemont i van fer una crida a tot l’independentisme a participar en aquesta nova organització política independentista i progressista. Com va expressar en aquest acte Josep Andreu, alcalde de Montblanc i ex diputat d’ERC: “La transversalitat i unitat del poble de Catalunya és l’única manera per aconseguir un procés hegemònic que ens porti cap a la independència del país”.

Ara és l’hora de sumar forces per entomar una nova confrontació amb l’estat espanyol i que aquesta vegada sigui la definitiva, sumar forces per crear una nova estructura política clarament independentista i progressista, disposada a declarar la independència, si té prou suport electoral.

Aquest cap de setmana es farà el congrés constituent d’aquesta nova organització política independentista, Junts, i les persones que se senten independentistes i d’esquerres estan cridades a participar-hi massivament.

Juntes guanyarem!
Informa:RACOCATALA.CAT (26-7-2020)

311 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: