ARA GUERRA ENTRE EL BARÇA I LA GENERALITAT PEL VOT DE CENSURA

Nou episodi del serial que es viu a can Barça pel vot de censura impulsat contra Josep Maria Bartomeu. Aquest divendres, el responsable dels serveis jurídics del club blaugrana, Román Gómez Ponti, va posar en dubte el procés de validació de firmes de la moció. “Potser algunes signatures formalment correctes són falses”, es va atrevir a afirmar en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Gómez Ponti, a més, va assegurar que “president de la mesa es va negar en rodó a què els grafòlegs ho revisessin tot”, fent referència a Josep Maria Vallbona, representant de la Federació Catalana de Futbol (FCF); i també que la Secretaria General de l’Esport se salta la llei per tal de permetre que el vot de censura tiri endavant, fet que és mentida. Tot plegat, és clar, per tal d’embrutar un dels processos socials més democràtics dels últims anys al Camp Nou.

Les acusacions del cap de serveis jurídics del Barça, però, no han passat desapercebudes a la FCF i a la Generalitat. En declaracions a TV3, Vallbona i Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, es van defensar sense contemplacions.

“Ha estat el procés més transparent de la història del Barça i s’ha fet com ho va acordar la mesa per unanimitat. A mi ningú m’ha cridat l’atenció. Estic molt satisfet de la feina feta i tinc la consciència molt tranquil·la”, va dir Vallbona, president de la mesa del vot de censura que conforma juntament amb Jordi Farré i Josep Triadó, per part dels promotors de la moció, i Marta Plana i Jordi Argemí, com a representants del Barça.

Més contundent va ser Figueras, qui va negar que la Llei de l’Esport impedeixi que es dugui a terme un vot de censura durant el coronaviurs. “Em sorprèn i em molesta l’acusació. Qui millor sap en què consisteix la llei som nosaltres. Només posem les regles i fem que es compleixin. Entenc els nervis, però no són les formes”, va afirmar.

I va afegir: “No ens saltarem la llei els que l’hem impulsat, la vam modificar per facilitar la governança telemàtica en un context de pandèmia. Es pot convocar el vot de censura sense cap impediment legal si la junta ho activa”.

Més clar, impossible. Bartomeu està atrapat i s’agafa a qualsevol clau roent per tal que la moció no tiri endavant. El què probablement no ha contemplat és que, mentrestant, el seu cap dels serveis jurídics està fent el paperot a totes les ràdios del país.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-10-2020)

202 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: