ARA JA ES POT ESTAR AL CORRENT DE LES VERSIONS EN CATALÀ INCLOSES EN LES PLATAFORMES

Estigues al corrent de les versions en català incloses en les plataformes.
Desdelsofà.cat publicarà vídeos setmanals i mensuals a les xarxes socials amb recomanacions i novetats de sèries i pel·lícules en català.

Plataforma per la Llengua difondrà els continguts audiovisuals en català que ja es poden trobar a Internet, a través de la campanya #FesPlayAlCatalà, impulsada conjuntament amb el portal Desdelsofà.cat.

Aquesta iniciativa s’ha pogut tirar endavant, gràcies als més de 50.000 euros recaptats amb l’arrodoniment solidari dels supermercats Bonpreu i Esclat. Amb els donatius obtinguts fa un any, l’entitat ha impulsat de nou la presència del català a les plataformes digitals i al cinema en diverses línies: ha fet pressió a les plataformes de vídeo sota demanda i als poders públics, i ha contribuït a situar la qüestió lingüística al centre del debat públic durant el procés d’elaboració de la nova llei general de comunicació audiovisual espanyola.

#FesPlayAlCatalà, una campanya amb Desdelsofà.cat per difondre l’audiovisual en català

Pel que fa a la iniciativa per difondre les versions en català incloses en les plataformes, l’entitat ha començat a col·laborar amb Desdelsofà.cat per llançar #FesPlayAlCatalà. Aquesta col·laboració permetrà publicar vídeos setmanals i mensuals a les xarxes socials amb recomanacions i novetats de sèries i pel·lícules en català. A més, l’acord també permetrà generar vídeos curts per animar a consumir audiovisual en català o produir, per exemple, un videotutorial per explicar com configurar la reproducció automàtica en català a les principals plataformes. Per arribar als públics més joves, aquests vídeos també es difondran a través del nou canal de TikTok de Desdelsofà.cat.

Ara mateix, les plataformes no fan tràilers de les novetats en català i fan molt poca difusió als comptes oficials dels continguts que ofereixen en català. L’entitat considera que això influeix en el consum de l’oferta audiovisual i que per això cal oferir més informació als usuaris de les plataformes i sensibilitzar-los de la importància de triar les versions en català dels continguts disponibles.
Informa:RACOCATALA.CAT (18-III-2023)

42 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: