ARA PLA! EL TSJC DECIDIR√Ä EN PLENA CAMPANYA DEL 14-F Si S’AJORNEN LES ELECCIONS

Despr√©s d’un mat√≠ de deliberaci√≥, el Tribunal Superior de Just√≠cia de Catalunya (TSJC) ha decidit mantenir provisionalment les eleccions previstes per al 14-F. El tribunal ha optat per anticipar la decisi√≥ unes hores, per√≤ els arguments dels jutges es faran p√ļblics aquest divendres. En tot cas, la decisi√≥ final sobre els recursos interposats contra el decret del Govern, que suspenia les eleccions del 14-F i les ajornava fins al 30-M, es prendr√† abans del 8 de febrer. Si exhaureix el termini que s’ha donat la pr√≤pia sala, el TSJC podria fer p√ļblica la sent√®ncia en el tram final de la campanya electoral.

La secci√≥ cinquena de la sala contenciosa del TSJC ha abordat els recursos interposats contra el decret que susp√®n la convocat√≤ria electoral del 14 de febrer aquest mat√≠. Aquest era el termini que tenien la Generalitat i la Fiscalia per presentar els seus arguments a favor i en contra, respectivament, de suspendre les eleccions. Els serveis jur√≠dics de la Generalitat han presentat el seu escrit, que no s’ha fet p√ļblic, mentre que el ministeri fiscal ja va anticipar la seva posici√≥ ahir, favorable a mantenir els comicis pel mes vinent.

Per raons d’urg√®ncia -falta menys d’un mes per a les eleccions- la sala ha escur√ßat els terminis perqu√® les parts presentin al¬∑legacions. En lloc dels vuit dies preceptius, en tindran quatre, i aix√≠ el tribunal confia poder emetre una sent√®ncia -entrant ara s√≠ al fins del recurs- abans del 8 de febrer. La campanya comen√ßa el dijous 28 a √ļltima hora, amb la tradicional enganxada de cartells, alterada previsiblement per la situaci√≥ de pand√®mia. Si el tribunal esgota el termini, la decisi√≥ es podria prendre en ple tram final de la campanya.

Al voltant de les nou del mat√≠, el Govern ha lliurat presencialment al TSJC les al¬∑legacions, basades en els tres informes -t√®cnic, sanitari i jur√≠dic- a partir dels quals va decidir endarrerir la data de les eleccions. L’objectiu era intentar acreditar que est√† justificat un ajornament perqu√® la situaci√≥ sanit√†ria, en un context in crescendo d’hospitalitzacions i contagis, posaria en escac la legitimitat de la votaci√≥ si hi ha un important gruix de ciutadans que no poden votar -es preveu que entre 100.000 i 200.000 ciutadans puguin estar infectats o en quarantena- o b√© si la por seria un element dissuasori de la participaci√≥. A m√©s, la Generalitat s’aferra al precedent de l’ajornament al Pa√≠s Basc i Gal√≠cia per apuntalar la seva decisi√≥.
informa:NACIODIGITAl.CAT (21-1-2021)

164 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: