ARA PLA! L’ESTAT SUSPÈN L’ARRIBADA A CATALUNYA DE 148.000 VACUNES D’ASTRAZENECA

El govern espanyol acaba de notificar que les 148.000 vacunes d’AstraZeneca que havien d’arribar la setmana vinent no arribaran a Catalunya. Així ho ha denunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, a través del seu perfil a Twitter.

“Quina vergonya. El ministeri ens acaba d’informar que les 148.000 vacunes d’AstraZeneca que havien d’arribar la setmana vinent no arribaran. S’endarrereixen, mínim, fins al dilluns 5 d’abril. Ja n’hi ha prou d’aquest despropòsit”, ha tuitat.

També ho ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, al programa Tot es mou de TV3. Segons Ramentol, el Ministeri de Sanitat no ha donat cap justificació a aquesta suspensió.

Després de l’aturada de 10 dies de l’aplicació del fàrmac pels casos de trombosi detectats a Europa, aquesta nova decisió provocarà una nova frenada important del pla de vacunació massiva.

D’altra banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, havia informat al migdia que la setmana que ve està previst rebre 62.000 dosis de Moderna. De Pfizer està previst que arribin 104.000 dosis dilluns i el 5 d’abril 194.000. I pel que fa a AstraZeneca, ha dit que demà divendres arribarien 17.000 dosis.
Retards a València

En la mateixa línia, al País Valencià, dilluns estava prevista l’arribada d’unes 100.000 dosis, i només n’arribaran 12.000. Això implica que es podrà acabar de vacunar els professors, però que no es podrà vaccinar al ritme previst.
La incidència de la Covid, a l’alça

Mentrestant, la tendència a l’alça de la pandèmia de la Covid es manté a les portes de la Setmana Santa a Catalunya. Tot i que de forma molt lenta, pugen lleugerament els indicadors i els contagis s’acosten, per segon dia consecutiu, als 2.000 nous casos diagnosticats. Aquesta és la fotografia que presenta avui el balanç que diàriament facilita el Departament de Salut, que mostra pocs canvis als hospitals, amb un lleuger descens dels ingressats en planta. Tot això mentre avança la campanya de vacunació, que ahir va registrar una allau de peticions de majors de 60 anys per rebre l’AstraZeneca.

Així, després de dos dies amb indicadors congelats, avui registren un mínim increment. El risc de rebrot passa dels 208 punts als 212, mentre que el risc de contagi puja fins a l’1,09 després de dos dies en 1,08. Ja fa una setmana que estem per sobre d’1, xifra a partir de la qual les autoritats sanitàries consideren que no es té controlada la transmissió.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-3-2021)

321 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: