ARA PLA! UNA COMPANYIA ESPANYOLA COMPRA FIBRACAT, LA COMPANYIA DE TELECOMUNICACIONS CATALANA

( GEMMA AGUILERA )

Moviment important en el món de les telecomunicacions. Fibracat, fundada l’any 2013 per l’empresa manresana de telecomunicacions Altecom, que des de 1999 ofereix serveis de telefonia fixa i mòbil i accés a internet i televisió per fibra òptica, ha mogut fitxa per vendre una part majoritària de les seves accions. Tal com ha sabut El MÓN, la companyia de telecomunicacions Avatel, amb origen a Marbella i a ara amb seu a Madrid, ha comprat el 100% de Fibracat.

Però aquesta compra estratègica no canviarà l’estratègia de la companyia, almenys d’entrada. Txell Bautista, responsable de l’empresa, ha assegurat a El Món que “el que volem és una gran injecció de diners que permeti fer el salt a tot Catalunya amb una xarxa pròpia i un projecte molt més ambiciós”. Fibracat va néixer com el primer operador global de telecomunicacions català de mans de Bautista i el seu marit, Josep Olivet, que continuen al capdavant del projecte: “Només s’ha apartat de la companyia Isabel Torres, la meva sogra, per jubilació”.

L’empresa compradora, Avatel, té al darrere un fons d’inversió amb capital internacional de 1.500 milions d’euros. Fibracat va tancar el 2020 amb un volum de negoci de 6 milions d’euros, 1,6 milions més que el 2018, en què va facturar 4,4 milions d’euros. “El projecte de Fibracat TV queda al marge de l’operació”, assegura Bautista, que afegeix que “es mantindran els acords amb el Grup Godó, signats per quatre anys”.

Segons ha pogut saber El Món, Avatel també ha contactat amb altres petits operadors catalans per fer-los ofertes per ser absorbits, amb el mateix sistema de creixement que ha dut la companyia espanyola a comprar diversos operadors d’Andalusia i altres territoris.
Informa:ELMON.CAT (15-VII-2021)

306 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: