ARAGONÈS DEMANA A SÁNCHEZ DES DEL CERCLE D’ECONOMIA DE TORNAR A LA DECLARACIÓ DE PEDRALBES

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha aprofitat la tribuna de la sessió inaugural de les jornades econòmiques del Cercle d’Economia per a demanar a Pedro Sánchez de tornar a la Declaració de Pedralbes: “Aterrem-la i comencem a caminar. Això és possible en les pròximes setmanes. Els dies vinents veurem si es constata que aquest també és el compromís de l’estat espanyol.”

En el document signat entre els dos governs a final del 2018, s’hi parlava de “conflicte sobre el futur polític de Catalunya“ i s’optava per un “diàleg efectiu” per a “vehicular una proposta política”. Aragonès ha dit que els resultats que sorgeixin d’aquest diàleg han de ser acords que hauran de ser ratificats per la ciutadania.

Aragonès ha tractat la part més política al final del discurs. Ha dit que cal debatre i contraposar models i que serà un procés complicat: “Requerirà passos endavant, i si n’hi ha en les pròximes setmanes, voldrà dir que hi ha camí per recórrer.”

Davant els empresaris catalans, el president també ha demanat el traspàs a la Generalitat del port de Barcelona, l’aeroport del Prat i del consorci de la Zona Franca.

Aragonès coincidirà més tard amb el rei espanyol en una trobada informal prèvia al sopar amb empresaris sud-coreans. Segons fonts del Departament de Presidència, anirà a aquesta reunió per a mostrar la importància que el govern dóna als convidats del país asiàtic.

Abans de la intervenció d’Aragonès el Cercle d’Economia ha expressat el seu suport als indults als presos independentistes que el govern espanyol aprovarà en les pròximes setmanes. Així ho ha afirmat aquesta tarda el president de l’entitat, Javier Faus, en el discurs inaugural de la Reunió Anual del Cercle d’Economia. El seu president ha parlat d’“oportunitat històrica de concòrdia” i s’ha mostrat partidari d’adoptar una postura “sense retrets i mà estesa” i impulsar el “consens”. “Qualsevol mesura emparada pel nostre ordenament jurídic que fomenti aquesta oportunitat, i els indults ho són, tindran el suport del Cercle”, ha comentat Faus.
Informa:VILAWEB.CAT (16-6-2021)

241 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: