ARAGONÈS, DISPOSAT A COMPARÈIXER AL PARLAMENT PER PARLAR DE LES RETALLADES

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha manifestat que està disposat a comparèixer al Parlament per explicar els ajustos a les conselleries i una retallada del 6% a les empreses públiques, com li han demanat els comuns i la CUP. En una piulada, Aragonès assegura que està disposat a explicar “les conseqüències de l’asfíxia econòmica del govern espanyol contra Catalunya”.

Pere Aragonès
✔@perearagones

Disposat a comparèixer per explicar les conseqüències de l’asfíxia econòmica del govern espanyol contra Catalunya https://www.ara.cat/politica/CUP-presenten-compareixenca-Aragones-retallada_0_2287571322.html …

La CUP i els comuns presenten una petició de compareixença d’Aragonès sobre la retallada de la…
El departament d’Economia va ordenar una reducció pressupostària del 6% en tots els departaments i organismes públics de la Generalitat

 

CatECP i la CUP han registrat aquest dilluns la sol·licitud perquè Aragonès comparegui en la Diputació Permanent de la cambra catalana. El Departament d’Economia va ordenar a les conselleries una contenció de la despesa exceptuant les partides de personal, els serveis bàsics com per exemple l’educació, l’atenció primària de salut, les polítiques d’atenció a la immigració i les famílies; i les inversions que ja estaven compromeses.

A les empreses públiques, que tenen autonomia financera, ordena un ajust pressupostari estimat del 6%. A més, l’ordre, que va sortir publicada al DOGC dimarts passat, estableix que si hi ha alguna despesa inajornable es pugui dur a terme sempre i quan estigui autoritzada pel Departament d’Economia. Pel que fa les empreses públiques, que tenen autonomia financera, l’ordre assenyala que en cas que una entitat hagi d’atendre “necessitats urgents i inajornables” i no pugui executar l’ajust, aquest es faci a resta d’entitats del seu àmbit d’actuacions.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (12-8-2019)

358 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: