ARAGONÈS EN EL DEBAT DE POLÍTICA GENERAL: ” NO HI HA DRECERES NI POLÍTIQUES MÀGIQUES “

Aragonès, en 15 frases: «No hi ha dreceres ni solucions màgiques»
El president de la Generalitat fa una defensa aferrissada de la taula de negociació en el debat de política general i demana la “màxima unitat d’acció” a l’independentisme.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat les línies mestres de la legislatura en el discurs que enceta el debat de política general. Aragonès s’ha centrat en les prioritats fixades en el pla de Govern presentat la setmana passada, que inclou l’aposta per la via del diàleg, una taula de negociació amb el govern espanyol que ha definit com l’única “estratègia guanyadora”. El missatge del president català es produeix en un context de discordança creixent entre ERC i Junts, amb estratègies divergents. Aquestes són les frases més destacades d’Aragonès a l’hemicicle, que tindran rèplica en la sessió de dimecres.

1. “La nova Generalitat ha començat a posar les bases de la transformació i la sacsejada que el país necessitat en tots els àmbits”.

2. “Representem una nova generació. Per primera vegada en molts anys, no hi ha els de sempre al capdavant de la Generalitat”.

3. “A partir de l’any que ve, el darrer curs de l’escola bressol, el P2, serà gratuït”.

4. “Hi ha l’horitzó proper de poder obrir els espais interiors [de l’oci nocturn] amb la possibilitat de fer servir el certificat Covid”.

5. “La Generalitat està preparada per rebre’ls i gestionar-los [els fons europeus]. Tenim l’experiència, tenim les competències i ningú coneix el país més bé que nosaltres”.

6. “Sé que avui només hi ha una estratègia guanyadora per aconseguir-ho, que és fer seure l’estat espanyol i explorar la via de la negociació i, paral·lelament continuar treballant per ser cada vegada més i ser més forts”.

7. “És una aposta [la negociació] que hem de fer amb tota la convicció i la màxima unitat d’acció, perquè tenim més força de la que pensem”.

8. “Demano, també, aixecar la mirada i entendre que la situació és complexa, molt complexa, i l’estratègia a seguir també. No hi ha dreceres ni solucions màgiques”.

9. “La delegació catalana representada pel Govern a la taula [de negociació] representa tota la societat i hi porta els grans consensos del país. I cal tenir molt present que el resultat també haurà de comptar amb l’aval de tot el poble català, perquè la proposta que sorgeixi de la mesa serà referendada per la ciutadania”.

10. “En el cas que l’Estat no s’ho prengui seriosament o no sigui capaç de controlar els seus aparells i continuï la persecució contra el moviment independentista, més raons acumulem nosaltres de cara a la comunitat internacional, tant en termes polítics com en termes judicials i reputacionals de l’Estat”.

11. “Quina proposta té l’Estat per als catalans i catalanes? Fins avui no n’hem sentit cap. Però forçarem l’Estat a moure’s, a mullar-se”.

12. “Ens comprometem a destinar el 25% del pressupost de Salut a l’atenció primària, perquè esdevingui realment l’eix del sistema”.

13. “La llei estatal [de l’audiovisual] pot ser una estocada o una oportunitat. A ningú se li escapa que el text original era una estocada que podríem considerar definitiva. Per sort, la feina del Govern i dels grups a Madrid amb capacitat d’incidència va servir per aturar-la de manera parcial. Ara treballarem per esmenar-la fent servir la nostra força”.

14. “El català és un actiu que hem de revaloritzar com a llengua de trobada i com a ascensor social”.

15. “Lamento que la posició del govern de l’Estat hagi estat situar un ultimàtum sobre el futur aeroportuari català, impedint d’aquesta manera que el futur dels aeroports de Catalunya es pogués concretar de forma consensuada entre totes les administracions del país. Seguirem treballant en el nostre propi model”.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (28-IX-2021)

98 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: