ARAGONÈS MANTÉ EL PP, Cs I VOX AL MARGE DEL PACTE PER LA LLENGUA: “NO VOLEM FICAR L’ENEMIC A CASA “

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es nega a negociar el futur del català amb “el nacionalisme espanyol”. Aragonès tanca així la porta a parlar d’aquest tema amb el PP, Ciutadans i Vox, tal com li reclamava el líder del PSC, Salvador Illa. “Per defensar la llengua catalana a les escoles ho volem fer amb aquells que s’hi han implicat al llarg dels anys”, ha assenyalat el president, que considera que pactar amb aquests tres partits seria “ficar-se l’enemic a casa”. El cap de l’executiu també ha reivindicat la feina que estan fent d’acompanyament a les escoles i “al costat” de la comunitat educativa. “Ara mateix no és el moment de fer cap pas enrere. Al contrari, els hem de fer endavant”, ha assenyalat. Aragonès considera que no es pot pactar el futur de l’escola catalana amb aquells que “la porten als tribunals”. “Mai podrem fer-ho amb qui nega sistemàticament la realitat del nostre país. Que ningú esperi que el Govern de Catalunya vagi de la mà de Vox o del nacionalisme espanyol més extrem”, ha advertit. El cap de l’executiu català espera poder treballar “des del consens” amb les formacions polítiques que sempre s’han mostrat favorables al model d’escola catalana.

Una escola a la qual, diu Aragonès, estan fent “tot l’acompanyament necessari i imprescindible”, ja que “és al Govern a qui li pertoca fer-ho”. El president ha assegurat que “cal continuar treballant” i demana que es vegi el català com “una llengua d’oportunitats i una eina de cohesió social”. “Continuarem tirant endavant el model lingüístic de les escoles catalanes a través d’aquest pla pilot, que inclou més de 200 escoles i que ja s’ha començat a implementar”, ha reblat.
Defensa la majoria dels pressupostos

Aragonès també ha respost al líder del PSC, Salvador Illa, que carregava contra els comuns per haver “falcat” el Govern en la tramitació dels pressupostos. Aragonès ha defensat i reivindicat la majoria que va aconseguir per a l’aprovació dels comptes públics i ha assenyalat que el model de l’executiu català “és el guanyador”.

“En la investidura com a president vaig tenir un dels màxims suports pel que fa a vots a favor de les últimes dècades i ara tenim uns pressupostos orientats clarament a la recuperació econòmica i social que representen un pas endavant imprescindible”, ha remarcat el president.

Aragonès ha reconegut que l’oposició té “tot el dret” de criticar l’aposta del Govern i diu que es tracta de “dos projectes diferents”, i que el seu és “el que s’implementarà”.

Pere Aragonès ha fet aquestes declaracions en una visita a la Bisbal d’Empordà, on ha signat el llibre d’honor a l’Ajuntament. Posteriorment, ha visitat el Terracotta Museu de Ceràmica i ha passejat per les botigues del carrer Aigüeta, que venen productes d’aquest material.
Informa:ARA.CAT (6-XII-2021)

319 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: