ARAGONÈS NO ASSISTIRÀ A L’ACTE PROPAGANDÍSTIC DE SÁNCHEZ DILLUNS AL LICEU

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, no preveu assistir el dilluns a l’acte del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, en el qual exposarà la seva estratègia de “retrobament” amb Catalunya, que inclou la defensa dels indults als presos polítics. Fonts de Presidència de la Generalitat han explicat a Europa Press que Aragonès no acudirà a l’acte perquè ja tenia prevista una visita institucional a les Terres de l’Ebre que “mantindrà”. Ara com ara no ha transcendit si hi haurà representació del Govern a l’acte de Sánchez davant unes 300 persones de la societat civil, però Laura Borràs també ha declinat la invitació. Aragonès, se suma, així, a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, que també ha declinat l’assistència i ha retret a Sánchez que l’Estat mantingui la via repressiva contra l’independentisme.

Aragonès ha rebut aquesta tarda la invitació i fonts de Presidència indiquen que seria bo saber prèviament que dirà Sánchez a la conferència, de tal manera que, subratllen, poguessin determinar si a banda de l’acte de propaganda hi ha algun tret destacable.

En aquest sentit, consideren que si el mandatari espanyol té alguna proposta concreta per abordar el conflicte entre Catalunya i l’Estat seria lògic que la compartís amb l’executiu català, representant de la ciutadania catalana, abans de fer-la pública en un acte com el de dilluns. A banda, també recorden que Aragonès ja tenia prevista la visita territorial a l’Ebre, i s’ha preferit mantenir-la davant les incògnites esmentades

Informa:ELMON.CAT (18-6-2021)

262 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: