ARAGONÈS: ” NO ES NEGOCIARAN ELS PRESSUPOSTOS SI NO HI HA UN BLINDATGE DEL CATALÀ A L’AUDIOVISUAL “

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el blindatge del català a la nova llei de l’audiovisual és “una condició” perquè Esquerra Republicana de Catalunya entri a negociar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). En una entrevista a la televisió basca ETB, ha assenyalat que aquesta no és una qüestió amb la què es pugui “frivolitzar“, ja que “la llengua és una qüestió fonamental per la societat catalana”.

Falten poques hores perquè ERC anunciï quina és la seva posició en la votació dels comptes que defensa el govern espanyol, i si hi presentaran una esmena a la totalitat. El coordinador nacional del partit ha assegurat que la negociació d’aquests pressupostos pot ser “un incentiu” perquè avanci la taula de diàleg. En aquest sentit, ha dit que són dues negociacions que han d’anar “en paral·lel.

Durant l’entrevista, Aragonès ha manifestat que el govern espanyol hauria de demostrar que té un compromís per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya independentment de si necessita els vots dels partits catalans per tirar endavant els pressupostos estatals. Però sí que ha reconegut que “amb l’experiència” de l’actitud dels governs espanyols, cal “generar incentius”. És per això que ha demanat que un dels incentius es generi a través de la negociació d’aquests comptes.

Esquerra Republicana es reunirà durant aquest matí de divendres per decidir si presentaran una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat, que és una decisió que ja han pres Junts per Catalunya i la CUP. El termini per presentar aquesta esmena a la totalitat acaba aquest mateix divendres a les 14h. Preguntat per la taula de diàleg, Aragonès ha dit que “no està al congelador”.
Informa:ELMON.CAT (29-X-2021)

116 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: