ARAGONÈS PORTA LA CONTRÀRIA AL TSJC I DEFENSA QUE EL TOC DE QUEDA “SEGUEIX SENT NECESSARI “

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat aquest dilluns que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi rebutjat la petició del Govern d’ampliar el toc de queda a 62 municipis catalans. Actualment afecta a aquestes 19 localitats. El president ha defensat que “continua sent necessari” per a disminuir el nombre de contagis de Covid-19. “No és una qüestió d’ordre públic, és una qüestió sanitària”, ha sostingut Aragonès en declaracions als periodistes després de visitar l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí juntament amb el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon.

El tribunal ha decidit limitar el confinament nocturn –d’1 a 6 hores– a 19 municipis, mentre que des de l’executiu català volien aplicar-lo a les localitats de més de 20.000 habitants amb un índex superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els últims set dies. Els magistrats han assegurat que part dels municipis de més de 20.000 habitants per als quals el Govern volia aplicar el toc de queda no aconseguien l’índex superior a 125 casos per cada 100.000 habitants, “de manera que segons les seves pròpies premisses resultaria encara més innecessari i desproporcionat el toc de queda”.

“No podem assumir les responsabilitats del TSJC”, ha criticat el president del Govern, que ha avançat que des de l’executiu estudiaran la resolució del tribunal per a determinar el recorregut jurídic que té. El Govern, ha dit, continuarà treballant amb els recursos que disposa per a fer front a la pandèmia, però ha demanat més instruments amb els quals evitar nous contagis: “Necessitem eines per a protegir la població“.

El president ha criticat el paper dels tribunals en la gestió de la pandèmia: “Veiem com la falta d’una normativa específica, també per part del govern de l’Estat, ha fet recaure en els tribunals decisions que són competència de l’administració sanitària: crec que és un error”.
Informa:ELMON.CAT (23-VIII-2021)

100 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: