ARAGONÈS PRESIDIRÀ LA DELEGACIÓ CATALANA DE L’ANOMENADA ” TAULA DE DIÀLEG “

El president del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat que la nova trobada de la taula de diàleg, prevista per a la setmana del 13 de setembre, “és tornar a començar”. “Obrim un cicle de negociacions que són complexes”, ha admès Aragonès, des de Puigcerdà. El cap de l’executiu ha reiterat que “cal trobar una sortida democràtica” al conflicte i que la solució “no pot ser la repressió”. Ha assegurat que la part catalana hi anirà amb el referèndum i l’amnistia sota el braç: “Serà una negociació complexa, que necessitara el seu temps; les coses importants costen d’aconseguir”. Aragonès ha explicat que cal “ajustar” les agendes dels dos governs.

A falta de saber si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participarà a la taula, Aragonès ha reiterat que ell encapçalarà la delegació catalana.
D’altra banda, Marta Rovira parla de taula de “negociació” i defensa sortir amb un referèndum o amb “legitimitat” per obrir una nova etapa. Pensa que encara que no s’obtingui res en la taula si més no servirà per enfortir-nos de raons davant la comunitat internacional.
També Jordi Sànchez creu que Pedro Sánchez hauria de seure a la taula de diàleg “si es vol comprometre a trobar una sortida”.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (27-VIII-2021)

102 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: