ARAGON√ąS, UN NEOAUTONOMISTA: ” HEM D’ABANDONAR LA UNILATERALITAT “

El vice¬≠pre¬≠si¬≠dent del Govern i con¬≠se¬≠ller d‚ÄôEco¬≠no¬≠mia, Pere Ara¬≠gon√®s, creu que l‚Äôinde¬≠pen¬≠den¬≠tisme hau¬≠ria de ‚Äúsuperar‚ÄĚ el debat de la uni¬≠la¬≠te¬≠ra¬≠li¬≠tat, que con¬≠si¬≠dera que √©s fona¬≠men¬≠tal¬≠ment ‚Äúindu√Įt des de fora‚ÄĚ.

‚ÄúPodem deci¬≠dir actuar uni¬≠la¬≠te¬≠ral¬≠ment, per√≤ si no ho podem fer, perqu√® no tenim la capa¬≠ci¬≠tat coer¬≠ci¬≠tiva que s√≠ que t√© l‚ÄôEstat, entenc que √©s un debat que l‚Äôinde¬≠pen¬≠den¬≠tisme hau¬≠ria de superar i que en bona part ja est√† superat‚ÄĚ, ha dit Ara¬≠gon√®s en una entre¬≠vista publi¬≠cada aquest diu¬≠menge a¬†El Naci¬≠o¬≠nal. Pel que fa a l‚Äôapro¬≠vaci√≥ dels pres¬≠su¬≠pos¬≠tos de 2020, cele¬≠bra que el PSC, els comuns i la CUP hagin obert les por¬≠tes a nego¬≠ciar els comp¬≠tes. ‚ÄúFa un any no est√†vem aix√≠‚ÄĚ, ha asse¬≠gu¬≠rat.

Ara¬≠gon√®s asse¬≠nyala que el pri¬≠mer objec¬≠tiu del Govern ha de ser apro¬≠var els pres¬≠su¬≠pos¬≠tos de l‚Äôany 2020. ‚ÄúAquest √©s l‚Äô√ļnic govern pos¬≠si¬≠ble, perqu√® no hi ha una majo¬≠ria alter¬≠na¬≠tiva a la qual repre¬≠senta ERC i JxCat‚ÄĚ, asse¬≠gura.

Amb aquest govern han ‚Äúde fer l‚Äôesfor√ß‚ÄĚ en aquest curs pol√≠tic que ara comen√ßa a ‚Äúrefor√ßar la majo¬≠ria par¬≠la¬≠ment√†ria‚ÄĚ, ja que con¬≠si¬≠dera que ho neces¬≠si¬≠ta¬≠ran per fer front a la sent√®ncia del Tri¬≠bu¬≠nal Suprem.

Res¬≠pecte la reta¬≠llada del 6% de la des¬≠pesa del sec¬≠tor p√ļblic que ha orde¬≠nat el depar¬≠ta¬≠ment d‚ÄôEco¬≠no¬≠mia, Ara¬≠gon√®s acusa el govern espa¬≠nyol d‚Äôestar trans¬≠fe¬≠rint cada mes a la Gene¬≠ra¬≠li¬≠tat de Cata¬≠lu¬≠nya els matei¬≠xos recur¬≠sos del model de finan√ßament que l‚Äôany 2018, i ‚Äúes queda tot l‚Äôaug¬≠ment de recap¬≠taci√≥‚ÄĚ. ‚ÄúTam¬≠poc ha resolt la p√®rdua de 483 mili¬≠ons que el canvi en la recap¬≠taci√≥ de l‚ÄôIVA t√© aquest any‚ÄĚ.

Aix√≤ els porta a un ‚Äúimpa¬≠ga¬≠ment dels com¬≠pro¬≠mi¬≠sos‚ÄĚ si no ‚Äúpri¬≠o¬≠rit¬≠zen‚ÄĚ. ‚Äú√Čs una pri¬≠o¬≠rit¬≠zaci√≥ de la des¬≠pesa de l‚Äôestat del benes¬≠tar en una situ¬≠aci√≥ d‚Äôingres¬≠sos insu¬≠fi¬≠ci¬≠ents a causa de la par√†lisi del govern espa¬≠nyol‚ÄĚ, ha argu¬≠men¬≠tat el titu¬≠lar d‚ÄôEco¬≠no¬≠mia.

Pel que fa a unes pos­si­bles elec­ci­ons espa­nyo­les, creu que neces­si­ten que hi hagi un govern a l’Estat que, des de tota la dis­crepància política, puguin començar a seure a par­lar.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (18-9-2019)

307 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: