ARRAN I EL SEPC FAN UNA CRIDA A ORGANITZAR LA ” REVOLTA POPULAR “

L’organitzaci√≥ juvenil Arran i el Sindicat d’Estudiants dels Pa√Įsos Catalans (SEPC), que formen part de l’esquerra independentista, han cridat a organitzar la “r√†bia” i la revolta “popular” per respondre a la sent√®ncia del judici de l’1-O per√≤ tamb√© a la “repressi√≥” exercida per la policia nacional espanyola i els Mossos d’Esquadra durant les mobilitzacions.

Arran i el SEPC no nom√©s demanen la dimissi√≥ del conseller d’Interior, Miquel Buch, sin√≥ del Govern en ple. “El Govern ha de caure, √©s una vergonya per al poble treballador catal√†”, ha assegurat la portaveu de l’organitzaci√≥ juvenil, Adriana Roca, en una roda de premsa aquest dijous a la pla√ßa Universitat.

Roca ha parlat d’una “escalada repressiva sense precedents” i ha exigit la dissoluci√≥ de les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra i la policia nacional espanyola, la BRIOM i la UIP respectivament.

La portaveu ha qualificat la sent√®ncia del judici com “l’espurna que ha enc√®s la r√†bia que ja hi era”. “Ens hem cansat de perdre o resistir i volem guanyar”, ha etzibat. Roca ha celebrat la resposta a la sent√®ncia d’un jovent que, segons assegura, “marca el cam√≠ tot i la criminalitzaci√≥”.

Assemblees obertes a les universitats

Per part del SEPC, la portaveu Bel Oliver ha posat el focus en les assemblees obertes que se celebraran a les universitats per decidir de quina manera es poden aturar les classes i tota l’activitat de les institucions.

Per Oliver, les assemblees hauran de donar forma a la “voluntat” generalitzada dels estudiants d’aturar l’activitat acad√®mica a les universitats.

La portaveu del sindicat tamb√© ha estat cr√≠tica amb el paper de les universitats catalanes, a qui ha acusat d’intentar manternir “una esp√®cie de neutralitat” en relaci√≥ al conflicte pol√≠tic que viu Catalunya.

Pel que fa a mobilitzacions, el SEPC i Arran donen suport a la concentraci√≥ d’aquest dijous a la tarda a la pla√ßa Universitat amb el lema “No toqueu el nostre jovent” i a la manifestaci√≥ juvenil d’aquest divendres, que comen√ßar√† a les set de la tarda, tamb√© des de la pla√ßa Universitat.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (24-10-2019)

399 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: