ARRAN I EL SEPC FAN UNA CRIDA A ORGANITZAR LA ” REVOLTA POPULAR “

L’organitzaciĂł juvenil Arran i el Sindicat d’Estudiants dels PaĂŻsos Catalans (SEPC), que formen part de l’esquerra independentista, han cridat a organitzar la “rĂ bia” i la revolta “popular” per respondre a la sentència del judici de l’1-O però tambĂŠ a la “repressiĂł” exercida per la policia nacional espanyola i els Mossos d’Esquadra durant les mobilitzacions.

Arran i el SEPC no nomĂŠs demanen la dimissiĂł del conseller d’Interior, Miquel Buch, sinĂł del Govern en ple. “El Govern ha de caure, ĂŠs una vergonya per al poble treballador catalĂ ”, ha assegurat la portaveu de l’organitzaciĂł juvenil, Adriana Roca, en una roda de premsa aquest dijous a la plaça Universitat.

Roca ha parlat d’una “escalada repressiva sense precedents” i ha exigit la dissoluciĂł de les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra i la policia nacional espanyola, la BRIOM i la UIP respectivament.

La portaveu ha qualificat la sentència del judici com “l’espurna que ha encès la rĂ bia que ja hi era”. “Ens hem cansat de perdre o resistir i volem guanyar”, ha etzibat. Roca ha celebrat la resposta a la sentència d’un jovent que, segons assegura, “marca el camĂ­ tot i la criminalitzaciĂł”.

Assemblees obertes a les universitats

Per part del SEPC, la portaveu Bel Oliver ha posat el focus en les assemblees obertes que se celebraran a les universitats per decidir de quina manera es poden aturar les classes i tota l’activitat de les institucions.

Per Oliver, les assemblees hauran de donar forma a la “voluntat” generalitzada dels estudiants d’aturar l’activitat acadèmica a les universitats.

La portaveu del sindicat tambĂŠ ha estat crĂ­tica amb el paper de les universitats catalanes, a qui ha acusat d’intentar manternir “una espècie de neutralitat” en relaciĂł al conflicte polĂ­tic que viu Catalunya.

Pel que fa a mobilitzacions, el SEPC i Arran donen suport a la concentraciĂł d’aquest dijous a la tarda a la plaça Universitat amb el lema “No toqueu el nostre jovent” i a la manifestaciĂł juvenil d’aquest divendres, que començarĂ  a les set de la tarda, tambĂŠ des de la plaça Universitat.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (24-10-2019)

329 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: