ARRIMADAS: NO ALS PRESSUPOSTOS SI EL CASTELLÀ NO ÉS LLENGUA VEHICULAR

Ciutadans s’ha hagut d’acostumar a gestionar crítiques internes per l’acostament al govern espanyol, que fins i tot li han comportat nombroses baixes de dirigents al·lèrgics a convertir-se en crossa del PSOE i Unides Podem. L’última crisi ha arribat per la tebior amb què alguns pensaven que s’havia gestionat el rebuig a l’esmena per acabar amb la vehicularitat a l’escola del castellà, que la Moncloa ha pactat recentment amb ERC. Aquest dimarts, però, la presidenta taronja, Inés Arrimadas, n’ha fet casus belli i ha canviat les condicions per aprovar els pressupostos generals de l’Estat: o es retira l’esmena o Cs hi votarà en contra.

L’esmena no forma part dels comptes sinó de la nova llei d’educació, però per a Ciutadans significa una línia vermella per acabar donant suport als pressupostos. Encara hi ha una segona condició: que Pedro Sánchez es comprometi per escrit a no permetre un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, segons ha recollit l’agència Efe. Si ja semblava incompatible el suport conjunt de Cs i ERC als pressupostos de l’Estat, ara passa a ser impossible. “Si vol que a la foto final hi hagi els partits separatistes”, ha apuntat Arrimadas, significarà que el president espanyol no ha complert les demandes de Ciutadans “i se centrarà en les contrapartides que li demana el separatisme”.

La contundència d’Arrimadas no es traslladarà al curt termini, ja que ha confirmat que dijous no donarà suport a les set esmenes a la totalitat presentades contra el projecte de la Moncloa, entre les quals hi ha les del PP, JxCat i la CUP. És a dir, Cs apuja el preu però seguirà negociant el contingut dels pressupostos.

Informa:ARA.CAT (10-11-2020)
N.de la R.
Que després de quaranta anys de “democràcia” resulta esfeïdor que encara es discuteixi sobre la immersió.I sort que en tenim competències! Quin fàstic! Un dia més amb Espanya un dia menys de vida

211 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: