ARRIMADAS, PRESIDENTA DE C’s, UN VAIXELL QUE S’ENSORRA

“Arrimadas, presidenta de Cs ”
( JOS√Č ANTICH )

L’elecci√≥ d’In√©s Arrimadas com a presidenta de Ciutadans durant aquest cap de setmana, amb gaireb√© el 77% dels vots, davant el candidat cr√≠tic Francisco Igea, que va obtenir el 22,3%, suposa, a la pr√†ctica, un canvi de persones al capdavant de la formaci√≥ taronja, per√≤, alhora, la confirmaci√≥ de l’aposta m√©s dretana. Cs aposta, com a l√≠nia estrat√®gica, per pactar amb el PP i Vox i oblidar-se de qualsevol acord amb el PSOE. Renuncia aix√≠ a comportar-se com un partit frontissa en la pol√≠tica espanyola, capa√ß de pactar a dreta i esquerra, per, segurament, pactar amb el PP les millors condicions possibles per a una futura absorci√≥.

De fet, Ciutadans ja ha iniciat aquest proc√©s d’autodissoluci√≥ en les candidatures per a les eleccions al Pa√≠s Basc i a Gal√≠cia. En el primer cas, despla√ßant el moderat Alfonso Alonso i formant una coalici√≥ amb el PP, amb un candidat tan de dretes com Carlos Iturgaiz, que nom√©s persegueix robar vots a Vox, ja que √©s evident que no hi haur√† vots del nacionalisme moderat o del PSOE capa√ßos de transitar cap a l’alian√ßa electoral de dretes. A Gal√≠cia, el president Alberto N√ļ√Īez Feij√≥o literalment va vetar qualsevol coalici√≥ amb els taronja i els va arrossegar a presentar-se en solitari i, ara per ara, cap sondeig no els atorga un sol diputat.

Tanmateix, amb una elecci√≥ com a presidenta del partit tan recent, on realment es jugar√† les garrofes Arrimadas ser√† en les pr√≤ximes eleccions catalanes, en una data encara per concretar, per√≤ que seran, amb seguretat, els propers comicis que se celebraran a Espanya. Descartat absolutament que repeteixin el resultat de desembre del 2017, on van ser el partit guanyador dels comicis despr√©s d’una conflu√®ncia irrepetible en qu√® bona part del vot unionista es va concentrar en Arrimadas, ara els pron√≤stics els situen al furg√≥ de cua del nou mapa electoral catal√†.

Amb Arrimadas a Madrid, una candidata amb esc√†s perfil pol√≠tic com Lorena Rold√°n i la pol√≠tica de la crispaci√≥ com a √ļnica bandera, certament, s√≥n atributs insuficients no nom√©s per guanyar sin√≥ fins i tot per mantenir-se a la superf√≠cie.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-3-2020)

124 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: