ARTUR, EL JUGADOR DEL BARÇA CONFINAT QUE APRÈN CATALÀ

No és gaire normal que els futbolistes estrangers del Barça s’impliquin tant en la cultura catalana i que es disposin a aprendre català. Moltes vegades apareix com una promesa en el dia de la presentació que mica en mica es va diluint. Però la sorpresa ara és la d’un jugador brasiler del primer equip de futbol que està fent classes de català mentre s’allarga el confinament pel coronavirus.

En la història recent blaugrana, els brasilers més destacats no han fet una llarga carrera al Camp Nou i el tema de l’idioma tampoc ha estat la seva prioritat. Ronaldo i Romário no van durar ni dues temporades. Quatre anys per a Neymar; cinc per a Ronaldinho, Rivaldo i Sylvinho; i vuit per a Dani Alves. Però si parlem d’aquell que es van integrar més, no hi ha dubtes. Tothom recorda que Sylvinho es va convertir durant un temps en un català més.

Però la sorpresa d’aquest dilluns de Pasqua ha estat la d’Arthur Melo. Porta des de l’estiu de l’any 2018 a Barcelona i va fent progressos tant dins del camp com fora d’ell.

El migcampista, de 23 anys, ha compartit una imatge en la qual es veu el seu ordinador i els pronoms en català. I en el text que comparteix diu: “Nova classe de català online. Aprenent i millorant!”.

Nova classe de català online. Aprenent i millorant! pic.twitter.com/GTQRBS1aLd

— Arthur Melo (@arthurhromelo) April 13, 2020
Alguns jugadors estrangers que porten molts anys a Catalunya encara no s’han atrevit a parlar català. Veurem si Arthur s’atreveix i ens sorprèn després del confinament.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-4-2020)
N.de la R.
Una flor no fa estiu, però tractant-se d’un jugador de primera fila sempre és interessant i pedagògic. La majoria de jugadors de primera fila no aprenen català perquè no en tenen cap necessitat i menys quan TV3 pràcticament ja no transmet cap partit en directe. Per tant,bo i aplaudint els esforçps indviduals, cal tenir el poder semse el qual tot trontolla.

278 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: