ASSANGE, DETINGUT A LONDRES, VA DONAR SUPORT AL POBLE CATALÀ

Julian Assange ha estat detingut per la policia britànica a l’ambaixada de l’Equador a Londres després que el país americà li hagi retirat la immunitat d’asil. El motiu, segons apunta l’executiu equatorià, és que la conducta d’Assange ha estat ” irrespectuosa i agressiva”: “Les declaracions irrespectuoses i amenaçant de la seva organització aliada en contra de l’Equador i sobretot la transgressió de convenis internacionals ha dut la situació a un punt que l’asil del senyor Assange és insostenible i inviable”.El cas és que les relacions amb l’Equador varen començar a enquistar-se durant els fets de setembre i octubre del 2017 quan l’activista no va dubtar en donar suport a la causa catalana amb piulades que animaven el poble català a votar i denunciava la repressió policial amb la qual l’Estat va intentar frenar el referèndum.

Aquesta solidaritat amb el republicanisme català va provocar que fos incomunicat a l’ambaixada d’Equador perquè, segons apuntava l’executiu, es va entremetre en afers interns d’altres països. El president de l’Equador, Lenín Moreno, el maig del 2017 ja va avisar que no acceptaria cap interferència d’Assange en les relacions diplomàtiques amb altres països.

 

PUIGDEMONT SE SOLIDARITZA AMB ASSANGE

 

El president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mostrat el seu “suport i solidaritat” amb el fundador de Wikileaks: “El meu afecte personal davant d’aquesta situació injusta. La Unió Europea ha de protegir drets fonamentals, ha de garantir que la defensa de les llibertats hi tindrà sempre empara”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (11-4-2019)

610 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: