ASSEMBLEA D’ÒMNIUM: ” EL FEIXISME UTILITZA CATALUNYA PER RETALLAR DRETS I LLIBERTATS ” ( JORDI CUIXART )

Òmnium Cultural ha celebrat una assemblea general “històrica” per haver arribat als 162.000 socis (62.000 més que fa un any) i per tenir el seu president, Jordi Cuixart, a la presó. En una carta dirigida als socis, Cuixart ha alertat que “igual que Trump utilitza la immigració o Salvini els refugiats, el feixisme espanyol utilitza Catalunya per retallar drets i llibertats del conjunt de la ciutadania”.

El vicepresident Marcel Mauri ha explicat que seguiran treballant per la “cultura, l’educació i la llengua”, elements que permeten “lluitar contra l’ascens de l’extrema dreta”. Mauri també ha dit que Òmnium té previst fer mil actes arreu del país abans que s’anunciï la sentència del judici de l’1-O.

L’assemblea ha començat passades les 11 del matí al Teatre Victòria de Barcelona. A més de Mauri i la plana major d’Òmnium, l’acte també ha comptat amb la presència de l’esposa de Cuixart, Txell Bonet, i la seva advocada, Marina Roig.

 

Cuixart, amb la moral alta

 

 

Roig ha valorat positivament la declaració de Cuixart davant del Tribunal Suprem, de la qual se n’ha projectat un resum a la pantalla gegant del teatre. Després d’una setmana en que diversos Guàrdies Civils han explicat la seva experiència durant el referèndum, Roig preveu que la fiscalia segueixi intentant justificar les acusacions de rebel·lió mitjançant la “violència ambiental”. Tenint en compte que encara han de parlar els testimonis proposats per les defenses, l’advocada preveu que el judici acabi com a molt aviat el mes de juny.

En la seva carta, Cuixart es mostra convençut que la sentència del judici serà condemnatòria, i que pretendrà ser “alliçonadora i desmobilitzadora”. Es declara, però, “fort, serè i feliç” per poder “representar” Òmnium des de la presó. Cuixart fa una crida a no oblidar que l’1 d’octubre va ser “l’exercici de desobediència civil més massiu dels últims 50 anys a Europa”.

Mauri reconeix que la declaració de Cuixart davant del Suprem va permetre fer un increment “molt important” de socis, que es va mantenir fins arribar als 162.000 actuals. Segons el vicepresident de l’entitat, aquesta xifra fa que Òmnium “no només sigui l’entitat cívico-cultural més important de Catalunya, sinó també d’Europa”.

L’assemblea també ha servit per aprovar un pressupost de més de 12 milions d’euros, que segons Mauri aniran destinats “als mateixos objectius que l’entitat ha tingut des de fa 58 anys: “La defensa de la llengua, la cultura, la cohesió social, i la defensa dels drets civils i llibertats que ara estan en perill, així com seguir treballant per poder exercir el dret a l’autodeterminació”.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (23-3-2019)

909 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: