ASSEMBLEA D’√íMNIUM: ” EL FEIXISME UTILITZA CATALUNYA PER RETALLAR DRETS I LLIBERTATS ” ( JORDI CUIXART )

√ímnium Cultural ha celebrat una assemblea general ‚Äúhist√≤rica‚ÄĚ per haver arribat als 162.000 socis (62.000 m√©s que fa un any) i per tenir el seu president, Jordi Cuixart, a la pres√≥. En una carta dirigida als socis, Cuixart ha alertat que ‚Äúigual que Trump utilitza la immigraci√≥ o Salvini els refugiats, el feixisme espanyol utilitza Catalunya per retallar drets i llibertats del conjunt de la ciutadania‚ÄĚ.

El vicepresident Marcel Mauri ha explicat que seguiran treballant per la ‚Äúcultura, l‚Äôeducaci√≥ i la llengua‚ÄĚ, elements que permeten ‚Äúlluitar contra l‚Äôascens de l‚Äôextrema dreta‚ÄĚ. Mauri tamb√© ha dit que √ímnium t√© previst fer mil actes arreu del pa√≠s abans que s‚Äôanunci√Į la sent√®ncia del judici de l‚Äô1-O.

L’assemblea ha començat passades les 11 del matí al Teatre Victòria de Barcelona. A més de Mauri i la plana major d’Òmnium, l’acte també ha comptat amb la presència de l’esposa de Cuixart, Txell Bonet, i la seva advocada, Marina Roig.

 

Cuixart, amb la moral alta

 

 

Roig ha valorat positivament la declaraci√≥ de Cuixart davant del Tribunal Suprem, de la qual se n‚Äôha projectat un resum a la pantalla gegant del teatre. Despr√©s d‚Äôuna setmana en que diversos Gu√†rdies Civils han explicat la seva experi√®ncia durant el refer√®ndum, Roig preveu que la fiscalia segueixi intentant justificar les acusacions de rebel¬∑li√≥ mitjan√ßant la ‚Äúviol√®ncia ambiental‚ÄĚ. Tenint en compte que encara han de parlar els testimonis proposats per les defenses, l‚Äôadvocada preveu que el judici acabi com a molt aviat el mes de juny.

En la seva carta, Cuixart es mostra conven√ßut que la sent√®ncia del judici ser√† condemnat√≤ria, i que pretendr√† ser ‚Äúalli√ßonadora i desmobilitzadora‚ÄĚ. Es declara, per√≤, ‚Äúfort, ser√® i feli√ß‚ÄĚ per poder ‚Äúrepresentar‚ÄĚ √ímnium des de la pres√≥. Cuixart fa una crida a no oblidar que l‚Äô1 d‚Äôoctubre va ser ‚Äúl‚Äôexercici de desobedi√®ncia civil m√©s massiu dels √ļltims 50 anys a Europa‚ÄĚ.

Mauri reconeix que la declaraci√≥ de Cuixart davant del Suprem va permetre fer un increment ‚Äúmolt important‚ÄĚ de socis, que es va mantenir fins arribar als 162.000 actuals. Segons el vicepresident de l‚Äôentitat, aquesta xifra fa que √ímnium ‚Äúno nom√©s sigui l‚Äôentitat c√≠vico-cultural m√©s important de Catalunya, sin√≥ tamb√© d‚ÄôEuropa‚ÄĚ.

L‚Äôassemblea tamb√© ha servit per aprovar un pressupost de m√©s de 12 milions d‚Äôeuros, que segons Mauri aniran destinats ‚Äúals mateixos objectius que l‚Äôentitat ha tingut des de fa 58 anys: ‚ÄúLa defensa de la llengua, la cultura, la cohesi√≥ social, i la defensa dels drets civils i llibertats que ara estan en perill, aix√≠ com seguir treballant per poder exercir el dret a l‚Äôautodeterminaci√≥‚ÄĚ.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (23-3-2019)

841 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: