ASSEMBLEES EXTERIORS DE L’ANC: ” SERIA UN ERROR HISTÒRIC INVESTIR SÁNCHEZ “

ERC i JxCAT han votat ‘no’ a la investidura de Pedro Sánchez en la primera votació. Però si bé els junters sembla que tenen consolidat el seu ‘no’, els republicans han anunciat que si finalment es tanca el pacte PSOE-Podemos, canviaran el seu sentit del vot i s’abstindran, permetent així que es formi un govern de coalició. Davant d’aquesta possibilitat, les assemblees internacionals de l’ANC han difòs un comunicat en què alerten que facilitar la investidura del líder del PSOE és “un error històric a nivell internacional”. La raó, segons la secció internacional de l’ANC, és que “internacionalment Sánchez té una imatge de polític dialogant en oposició a Rajoy, que era el polític de la confrontació. Demostrar que aquesta visió és errònia, perquè fàcticament el seu mandat no ha acabat amb la repressió per judicializació del conflicte és clau”. És per això que en el comunicat es considera que “si els mateixos partits que tenen presos polítics i exiliats investeixen Pedro Sánchez, per a Europa el problema s’haurà acabat”.

En opinió d’aquest col·lectiu, l’acceptació de Sánchez com a president “implicarà l’acceptació de l’estatus quo a Espanya i de les regles del joc que ell imposi”. Per altra banda, avisen que la nova presidenta de Comissió Europea “dormirà molt més tranquil·la perquè no haurà d’informar-se en profunditat sobre el conflicte català. Si mai tornen a demanar-li pel tema, s’aferrarà al mantra que es tracta d’un afer intern i que cal respectar l’estat de dret”, avisen.

Per altra banda també destaquen que els mitjans de comunicació internacionals “encara tindran menys interès a informar” del cas català, de manera que “deixaran clar que ha guanyat Espanya i que l’amenaça de la independència s’ha esvaït, i que qui ha violat la llei és a la presó merescudament”.

Un altre factor que apunten és que “el moviment independentista haurà perdut credibilitat a nivell internacional”, i que el moviment de base, que és “el principal termòmetre internacional per valorar el suport ciutadà a la independència “es desmobilitzarà”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-7-2019)

372 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: