ATAC FURIBUND DEL CGPJ A IGLESIAS PELS REVESSOS DEL TRIBUNALS EUROPEUS

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha publicat un comunicat molt dur criticant el vice-president segon espanyol, Pablo Iglesias, per haver declarat que la justícia espanyola havia estat humiliada a Europa. El CGPJ defensa que cap dels tribunals europeus als quals està subordinada la justícia espanyola –el Tribunal d’Estrasburg i el Tribunal de Luxemburg– no ha dictat cap revés contra el poder judicial espanyol, malgrat la sentència de Luxemburg favorable a Oriol Junqueras.

En una entrevista a Antena 3, Iglesias es va mostrar preocupat per la imatge exterior de la justícia espanyola arran de les desautoritzacions rebudes per tribunals europeus, fet que relaciona amb la judicialització del conflicte polític sobre Catalunya. Així, va evidenciar la incongruència que el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín puguin exercir com a eurodiputats, però que el vice-president Oriol Junqueras sigui a la presó. Va dir que un dels motius pels quals això és possible és que els tribunals europeus no han lliurat Puigdemont i Comín a Espanya. Segons Iglesias, els tribunals europeus han tret la raó als jutges espanyols i això és ‘una humiliació per a l’estat espanyol’. ‘Que hi hagi tribunals europeus que formen part de l’ordenament jurídic espanyol, que treguin la raó a allò que diuen tribunals espanyols em sembla que deixa en mal lloc la nostra justícia’, va afegir.

El CGPJ respon a Iglesias que els tribunals europeus no han refusat les actuals euroordres contra Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i destaca amb menyspreu que l’única resolució contrària és la del ‘tribunal regional’ de Slesvig-Holstein que va refusar l’extradició de Puigdemont per rebel·lió, però no per malversació.

‘La comissió permanent apel·la a la moderació, prudència i mesura i a la responsabilitat institucional per a evitar la utilització política de la justícia o el qüestionament de la independència, la imparcialitat i la professionalitat dels jutges i magistrats que integren el poder judicial’, diu el comunicat. També manifesten el seu ‘absolut respecte al dret de llibertat d’expressió’ d’Iglesias per les seves declaracions.

El comunicat, el signen el president en funcions del CGPJ i del Tribunal Suprem espanyol, Carlos Lesmes, i els vocals en funcions de la comissió permanent del CGPJ: Álvaro Cuesta, José María Macías, Pilar Sepúlveda, José Antonio Ballestero, Juan Manuel Fernández, Juan Martínez Moya i Rafael Mozo.

Informa:VILAWEB.CAT (15-1-2020)

311 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: