AUGMENTA LA MULTA A MAS PEL 9-N QUI VA SALVAR BOTELLA PELS PISOS IRREGULARS

El ponent de la sentència del Tribunal de Comptes que ha confirmat i augmentat la pena dels condemnats pel 9-N ha estat José Manuel Suárez Robledano, el mateix que, junt amb la consellera d’aquest òrgan -i exministra del PP- Margarita Mariscal de Gante van acordar revocar la condemna a l’exalcaldessa de Madrid Ana Botella per la venda de 18 promocions d’habitatges protegits a un fons voltor.

Suárez Robledano forma part del Tribunal de Comptes a proposta del PP des del 2012 i és el president de la Secció d’Enjudiciament a més de membre de la Comissió de Govern del Tribunal.

El novembre del 2018 el Tribunal va condemnar Artur Mas, Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau a gaireb√© 5 milions d‚Äôeuros per les despeses de la Generalitat a la consulta del 9-N. Els afectats van rec√≥rrer la sent√®ncia i la Sala de Just√≠cia del Tribunal ha informat aquest divendres que ha acordat no nom√©s mantenir les condemnes imposades sin√≥ afegir-hi un “lleu augment” incloent-hi altres partides de despeses no previstes inicialment que sumen 41.831,95 euros m√©s. La quantitat final que els quatre hauran de restituir solid√†riament √©s de 4.988.620,11 euros.

De la seva banda, Botella i els regidors del seu equip van ser condemnats al pagament solidari de gairebé 23 milions d’euros per restituir el dany provocat per la venda de 18 promocions d’habitatges privats a l’Empresa Municipal d’Habitatge de Madrid al grup societari Fidere, societat d’inversió immobiliària del fons Blackstone.

Però fa dues setmanes, el Tribunal de Comptes, amb el vot de Suárez Robledano i Mariscal de Gante i el vot en contra de Felipe García, conseller a proposta del PSOE, van revocar la condemna.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-7-2019)

315 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: