AUGMENTA LA MULTA A MAS PEL 9-N QUI VA SALVAR BOTELLA PELS PISOS IRREGULARS

El ponent de la sentència del Tribunal de Comptes que ha confirmat i augmentat la pena dels condemnats pel 9-N ha estat José Manuel Suárez Robledano, el mateix que, junt amb la consellera d’aquest òrgan -i exministra del PP- Margarita Mariscal de Gante van acordar revocar la condemna a l’exalcaldessa de Madrid Ana Botella per la venda de 18 promocions d’habitatges protegits a un fons voltor.

Suárez Robledano forma part del Tribunal de Comptes a proposta del PP des del 2012 i és el president de la Secció d’Enjudiciament a més de membre de la Comissió de Govern del Tribunal.

El novembre del 2018 el Tribunal va condemnar Artur Mas, Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau a gairebĂŠ 5 milions d’euros per les despeses de la Generalitat a la consulta del 9-N. Els afectats van recĂłrrer la sentència i la Sala de JustĂ­cia del Tribunal ha informat aquest divendres que ha acordat no nomĂŠs mantenir les condemnes imposades sinĂł afegir-hi un “lleu augment” incloent-hi altres partides de despeses no previstes inicialment que sumen 41.831,95 euros mĂŠs. La quantitat final que els quatre hauran de restituir solidĂ riament ĂŠs de 4.988.620,11 euros.

De la seva banda, Botella i els regidors del seu equip van ser condemnats al pagament solidari de gairebé 23 milions d’euros per restituir el dany provocat per la venda de 18 promocions d’habitatges privats a l’Empresa Municipal d’Habitatge de Madrid al grup societari Fidere, societat d’inversió immobiliària del fons Blackstone.

Però fa dues setmanes, el Tribunal de Comptes, amb el vot de Suårez Robledano i Mariscal de Gante i el vot en contra de Felipe García, conseller a proposta del PSOE, van revocar la condemna.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-7-2019)

273 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: