AUGMENTA LA PRESÈNCIA DEL CATALÀ A SPOTIFY, LA PLATAFORMA DE MÚSICA EN LÍNIA

La plataforma de música en línia Spotify és de les més populars i utilitzades tant als Països Catalans com a arreu del món. Des del febrer d’aquest any, la multinacional sueca va anunciar que un dels principals objectius de la companyia aquest any és fer que aquesta estigui disponible per al major nombre d’usuaris possible. La iniciativa que han seguit per aconseguir aquest objectiu és la d’afegir a les seves llistes d’idiomes disponibles a la plataforma fins a 36 idiomes entre els quals no hi ha el català.

D’aquesta forma, Spotify passa de tenir 26 llengües a tenir-ne 62. Alguns d’aquests idiomes inclosos recentment, com per exemple l’eslovac, l’eslovè o el lituà, tenen menys parlants que el català. La nostra llengua, tot i això, disposa d’un ampli catàleg musical a Spotify amb cançons amb milions i milions de reproduccions, com Milionària, de Rosalia, o Una lluna a l’aigua, de Txarango.

Tot i que el català encara no està disponible a la interfície de la plataforma, aquesta ha decidit visibilitzar els artistes en llengua catalana tot creant, el gener passat, la primera llista de reproducció oficial en català: IndieCat. Fins fa poc, hi havia llistes oficials que contenien cançons en català, però no se’n trobava cap d’exclusiva en aquesta llengua. IndieCat conté 75 cançons, més de 19.000 m’agrada, dura poc més de quatre hores i es va actualitzant periòdicament.

Aquesta iniciativa havia estat reivindicada tant des de l’any 2018, quan es va reclamar a través de Spotify Community, com per una comunitat de Facebook anomenada Spotify en Català, que té un gran suport a les xarxes.Tot i aquesta iniciativa, la oferta de música en català encara és moltes vegades limitada, raó per la qual hi ha diverses entitats i organismes que han creat diferents tipus de llistes de reproducció dirigides a diferents tipus de públic com ara la Plataforma per la Llengua, amb llistes de reproducció com Fes-te la festa i Créixer cantant, o el Consorci per la Normalització Lingüística, amb llistes segons el gènere de música, Rap, Hip Hop i Trap i Electrònica, i llistes segons el context en les que s’acostumen a escoltar, com Fem dissabte i De relax.
Informa:DIARIDELALLENGUA.CAT (3-VIII-2021)

172 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: