AVIAT JA ENS PODREM OFEGAR EN CATALÀ A LES PISCINES DE LES BORGES BLANQUES

Marxa enrere i rectificacions. Després de la polèmica generada ahir a xarxes socials on els usuaris de les Borges Blanques (les Garrigues) denunciaven el menyspreu dels socorristes de les piscines municipals a la llengua catalana -qui no parlava català i exigia que se’ls hi dirigissin amb castellà- el consistori respon.

L’Ajuntament de les Borges Blanques, governat per Junts, ha assegurat que els socorristes de la piscina municipal han manifestat la voluntat d’aprendre català després de la polèmica pel fet que no el parlaven i no podien atendre als usuaris en aquesta llengua.

En aquesta línia, des del consistori han confirmat es destinaran tots els mitjans i recursos perquè puguin atendre en català i d’aquesta manera han sortit al pas admetent que la informació que han difós al respecte fins ara ha estat “poc rigorosa i desafortunada”. Els responsables municipals, s’han compromès ha analitzat el perquè de tot plegat hi han demanat disculpes en nom de tot el consistori, per les dificultats que aquesta actuació hagi pogut causar.

En un comunicat difós aquest dimecres, des del consistori de la capital de les Garrigues apunten que l’empresa licitadora del servei i encarregada de la gestió de la piscina municipal és d’Igualada i justifiquen que els socorristes no parlin català per la situació de manca d’aquest tipus de professionals que actualment viu Catalunya.

L’Ajuntament assegura que vetllarà perquè es preservin els drets lingüístics de tots els usuaris de la piscina. Així mateix, afirmen que els mateixos socorristes contractats han manifestat la voluntat d’aprendre català i que des del consistori es posarà tots els mitjans perquè puguin atendre en català els usuaris de la piscina que així ho vulguin.

L’alcaldessa Núria Palau indica que el compromís de l’Ajuntament i el seu personal ha estat sempre amb la llengua catalana i així ho continuarà sent.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (22-6-2022)

33 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: