AVÍS ALS DE LA “TAULA DE DIÀLEG”: SÁNCHEZ COM FEIJÓO TANCA LA PORTA AL REFERÈNDUM

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura en una entrevista publicada per ‘La Vanguardia’ aquest diumenge que està “convençut” que “Catalunya serà determinant per a la victòria socialista el 23-J”. Segons Sánchez, el pròxim diumenge “Catalunya serà l’avantguarda d’aquesta Espanya que avança”, i per tant “Catalunya donarà la victòria al PSOE”.

A l’entrevista, Sánchez tanca la porta al referèndum i rebutja de la consulta sobre el nou acord que surti de la taula de diàleg a què va fer referència la líder de Sumar, Yolanda Díaz.

“Crec que aquest procés exigirà molt de temps, determinació, paciència i generositat”, diu, perquè “la ciutadania catalana necessita passar pàgina, conviure i també canalitzar aquestes ganes d’autogovern que pot tenir legítimament una part de Catalunya, però sempre cap a posicions possibilistes”.

Segons Sánchez, “les posicions d’avui estan molt allunyades” perquè “l’independentisme està en un referèndum d’autodeterminació”, i “això no passarà perquè no hi ha cap constitució del món, tampoc l’espanyola, que permeti una segregació d’un determinat territori”.

A més, afegeix que “una consulta en aquests termes obriria més divisió” quan ell –sosté ha apostat per la “convivència”, i “dins de la Constitució hi ha prou espai perquè puguem avançar i donar una solució definitiva a la situació que ens vam trobar el 2017”.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (16-VII-2023)

68 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: