AV√ćS DE TORRA: “EL PARLAMENT HA VOTAT QUE CAL UN MEDIADOR “

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit en la necessitat de la figura d’un mediador internacional a la mesa de negociaci√≥ entre la Generalitat i la Moncloa. “El Parlament ha votat que cal un mediador, i penso que ERC i la CUP compliran amb all√≤ que han votat”, ha recordat Torra en una entrevista que publica aquest diumenge ‘El Punt Avui’.

“No podem jugar a votar coses que despr√©s no tirarem endavant. O les votes o no les votes. Per√≤ si votes s√≠ assumeixes les conseq√ľ√®ncies”, ha avisat el president, en una mesura de pressi√≥ als republicans de no fer-se enrere en l’exig√®ncia de la figura del mediador.

Torra ha avan√ßat tamb√© que anunciar√† ‚Äďno convocar√†- la data de les eleccions “el dia despr√©s de l’aprovaci√≥ dels pressupostos”.

“Si jo ho digu√©s ara (la data de les eleccions) faria tot el contrari del que pretenc, que √©s preservar de qualsevol altra influ√®ncia, i d’electoralismes i partidismes, el que s√≥n els dos reptes importants que ens queden: aprovar un pressupost i explorar la via de la negociaci√≥”, ha reflexionat en veu alta el president de la Generalitat. “Pervertir√≠em aquest fet, perqu√® entrar√≠em en una campanya descarnada. Si ens hem de concentrar en aquests dos temes, haig de dir que, l’endem√† de l’aprovaci√≥ del pressupost, dir√© la data”, ha continuat Torra, que s’ha mostrat conven√ßut que el proc√©s de negociaci√≥ entre els dos governs “haur√† de continuar mentre Catalunya estigui en eleccions”.

No es parlar√† d’inversions

Sobre la taula de negociaci√≥ Estat-Generalitat, el president de la Generalitat ha volgut deixar clar que no √©s el lloc per parlar d’inversions o discutir sobre Rodalies. “Una cosa √©s la mesa de negociaci√≥ i una altra √©s la comissi√≥ bilateral. Tothom hi est√† d’acord, tots vam encarregar al conseller Bosch, que √©s el president de la comissi√≥, que ja deman√©s als diferents consellers els punts que volien que es poguessin tractar a banda dels 44 que el senyor S√°nchez em va fer arribar”, ha precisat Torra, que tornant a la figura del mediador ha apuntat que seria millor una personalitat estrangera. “Em sembla molt millor una figura que hagi tingut experi√®ncia en processos de negociaci√≥, en conflictes pol√≠tics, perqu√® ens aporti aquesta experi√®ncia”, ha valorat el president catal√†.

Poca confiança
“Per tant, aquesta figura, la veiem a escala internacional”, ha puntualitzat Torra, que tamb√© ha mostrat les seves retic√®ncies vers la figura del president espanyol, Pedro S√°nchez. “Tenint en compte que tamb√© va votar el 155, hom es pot preguntar davant de quin senyor Pedro S√°nchez estem. Jo m’he trobat amb diversos: el que no m’agafava el tel√®fon i el que ara em truca”, ha ironitzat el president de la Generalitat en l’entrevista. “No s√© ben b√© amb quin S√°nchez ens trobarem d’aqu√≠ a tres mesos. Si, com he sentit dir a alguns dels ministres, condicionen el di√†leg a l’aprovaci√≥ del pressupost, anem malament”, ha criticat Torra.

Més intoxicació que coronavirus

Finalment, el president de la Generalitat ha lamentat la supressi√≥ del MWC 2020, tot assegurant que “no hi havia cap motiu per cancel¬∑lar-lo”. “Hem viscut un proc√©s de sobreinformaci√≥ i intoxicaci√≥ i s’ha produ√Įt una concatenaci√≥ de baixes que han acabat provocant la cancel¬∑laci√≥”, ha argumentat Torra. “Quan una de les grans companyies es dona de baixa per assegurar que, als seus treballadors, no els pugui passar res ja es crea un cercle vici√≥s i unes falses reputacions com si la resta no proteg√≠s els seus treballadors”, ha concl√≤s el president de la Generalitat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-2-2020)

193 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: