AVÍS DEL PSOE A NAVEGANTS: UNA CONSULTA NO ÉS UN REFERÈNDUM

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha defensat que l’acord amb ERC s’emmarca en un “escrupolós respecte de la legalitat vigent” i ha assegurat que “una consulta no és un referèndum d’autodeterminació”. El dirigent socialista ha rebutjat que la consulta sobre els acords als quals puguin arribar el govern català i espanyol en la mesa de diàleg pugui qüestionar la “sobirania nacional” de l’Estat si no que se cercaran acords que suscitin “una major adhesió de la societat de Catalunya”.

En roda de premsa aquest divendres després de l’Executiva dels socialistes, Ábalos ha defensat que parlar d’ordenament jurídic i no explícitament de Constitució al document de l’acord és “molt més inclusiu” perquè “inclou totes les normes”, també la Carta Magna, i que és el text és “expressió de la vigència, fortalesa i potencialitat de la democràcia i l’ordenament constitucional”.

Ábalos ha remarcat que el fet que el PSOE estigui disposat a “debatre qualsevol iniciativa” no vol dir que ho estigui a “admetre’n qualsevol”. “Seguim mantenint la nostra posició sobradament coneguda”, ha dit, encara que “el marc polític vigent no és una cotilla”. D’altra banda, Ábalos ha explicat que l’acord amb ERC és per facilitar la investidura però no la governabilitat encara que ha afirmat que si la mesa de diàleg avança, tindrà com a conseqüència acabar assolint acords en l’àmbit pressupostari.

Pel que fa a polítiques socials, Ábalos ha concretat que han abordat amb ERC durant la negociació la derogació de la reforma laboral, la ‘llei mordassa’ i la llei d’eutanàsia i que constituiran una comissió de treball al Congrés per explorar acords en altres polítiques d’àmbit social i econòmic.
Informa:ELMON.CAT (3-1-2020)

218 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: