AVUI, 360 ANYS DEL LLIURAMENT DE CATALUNYA DEL NORD D’ESPANYA A FRANÇA

La Diada de Catalunya Nord commemora enguany 360 anys de resistència al tractat dels Pirineus, que el 7 de novembre de 1659 va partir el país en dos. L’acte principal serà la manifestació pels carrers de Perpinyà sota el lema ‘Sem Catalunya Nord, sem Països Catalans’. Començarà a la plaça de Catalunya a les 16.00 i dues hores després arribarà al Castellet, on es farà l’acte polític.Els actes seran dissabte.

L’any passat la convocatòria va ser un èxit i més de deu mil persones van participar-hi. La manifestació es va convertir en un clam per la llibertat dels presos polítics i contra la repressió, cosa que també s’espera enguany, després de publicar-se la sentència contra el procés.

Concerts
A les 20.00 començarà la part més lúdica de la diada amb diversos concerts a Casa Musical. Hi actuaran Gerard Jacquet, DJ Tabasco Driver, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera i Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. L’entrada val cinc euros.

Convocatòria a la frontera
El Pícnic per la República ha convocat un Vermut per la Llibertat al Pertús entre les 11.00 i les 13.00. ‘Vermut i pícnic de germanor entre catalans del nord i del sud al Pertús per denunciar un tractat dels Pirineus que va separar l’únic país que som’, diu la convocatòria. Durant la jornada s’hi faran xerrades i també actuacions musicals.

PicnicxRepública
@PicnicxRep
⚠️ Atenció: Convocatòria Pícnic a Catalunya Nord ⚠️

🗓️ Dissabte 9 de novembre
⏲️ 11h-13h
📍Lloc fronterer Portús NII

Vermut i pícnic de germanor entre catalans del nord i del sud al Portús per denunciar un tractat dels Pirineus que va separar l’únic país que som.

Informa:VILAWEB.CAT (7-11-2019)

282 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: