AYUSO ES NEGA A CONFINAR MADRID TAL COM DEMANA EL GOVERN CENTRAL

El caos pel coronavirus a Madrid no s’atura. Tot i que el ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa, ha advertit la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Aysuo, que cal tancar Madrid per la situació descontrolada que viu la capital, la popular ha desatès les recomanacions i s’ha negat a confinar el territori. Aquest divendres, Ayuso ha anunciat l’ampliació de restriccions a vuit zones de la comunitat, però no ha pres mesures més contundents, com reclama l’executiu espanyol.

En una roda de premsa convocada per sorpresa, Illa ha dit que les recomanacions que el Ministeri ha fet van molt més enllà de les que a la mateixa hora anunciava Madrid. Segons ha explicat, l’executiu havia recomanat estendre les mesures de confinament “a tota la ciutat de Madrid i municipis que presentin incidències per sobre dels 500 casos per 100.000 habitants” i ha evidenciat les discrepàncies entre els dos executius. “S’ha de fer i no s’hi valen les dreceres. Ja ho vaig traslladar a Madrid. Però no entraré a fer retrets”, ha dit.

El ministre ha lamentat que s’hagin desatès les seves recomanacions i ha assegurat que anirà a la pròxima reunió amb Ayuso, dimarts, amb “molta claredat” i “amb l’objectiu de “prendre el control de la pandèmia”. En aquest sentit, Illa ha avisat que vindran “setmanes molt dures” i ha recordat que cal actuar amb “determinació” i que “en l’estadi actual” correspon adoptar decisions a la Comunitat de Madrid.

Les restriccions d’Ayuso

Si fins ara ja hi havia 37 àrees bàsiques de salut sota fortes mesures, aquesta setmana només se n’hi sumaran vuit més: Fuenlabrada (Panaderas), Alcorcón (Miguel Servet i Doctor Trueta) i més barris de Madrid (García Noblejas, Vicálvaro-Artilleros, Orcasitas, Campo de la Paloma i Rafael Alberti). En totes aquestes zones s’ha superat la barrera de les 1.000 persones contagiades per cada 100.000 habitants.

El viceconseller de Sanitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha assegurat que la Comunitat “està encantada” de treballar amb el govern espanyol, però diu que la decisió s’ha adoptat “amb criteris tècnics”. Segons ha explicat, l’objectiu és evitar de totes totes un “confinament total” de la comunitat davant el descontrol, que tindria conseqüències “tràgiques” per a alguns sectors. Per això, ha demanat a tota la població que no surtin de casa, especialment al més d’un milió d’habitants a qui afecten les restriccions.

Zapatero també ha anunciat que s’ha començat el procés d’habilitació d’hotels per rebre pacients i que, a hores d’ara, ja n’hi ha un a Leganés preparat per rebre’n.

Suport de l’exèrcit
A partir de dilluns comença el desplegament policial i militar a la Comunitat de Madrid. Així ho va reclamar el govern autonòmic d’Isabel Díaz Ayuso i així ho va confirmar el delegat del govern espanyol a Madrid. En concret, s’hi desplaçaran efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i més de 200 agents del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil per treballar contra la pandèmia.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-9-2020)

244 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: