AZNAR: ” A LES INSTITUCIONS S’HI PARLA CASTELLÀ QUE ÉS L’IDIOMA QUE TOTHOM ENTÉN “

L’expresident espanyol José María Aznar ha participat aquest dijous a la quarta jornada a la convenció nacional del PP per fer bandera de l’oposició a la immersió lingüística, a la plurinacionalitat i a la possibilitat que s’utilitzin les llengües cooficials al Congrés i al Senat. “A Espanya hi ha una llengua comuna que és el castellà”, i “el català és llengua cooficial a Catalunya i l’euskera al País Basc, però no ho són a Madrid o Sevilla, i per tant a les institucions nacionals de Madrid es parla en castellà, que és l’idioma en què tothom s’entén”.

Sense citar-lo directament, ha fet referència al Papa Francesc –que ha demanat perdó pels pecats de la ‘conquesta’– i ha afirmat que ell “no demanarà perdó per defensar la nació espanyola”. Segons Aznar, “Espanya és una nació, no set, ni quatre, ni tres, ni 17”. “És una nació constitutivament plural, però una”, “ni tampoc és un estat plurinacional ni multinivell ni la mare que els va parir”.

L’expresident espanyol ha criticat la immersió, perquè “a l’educació tinc el dret constitucional que m’ensenyin en la llengua que jo elegeixi” i casos com el de la immersió al País Basc han fracassat estrepitosament.

En aquest marc, ha retret al govern espanyol que estigui “preocupat per com pacta amb els colpistes” en comptes de fer-ho per “com empara els catalans que defensen la Constitució”.
Rajoy veu “bé” el diàleg entre l’Estat i la Generalitat, però recorda el “límit” de la Constitució

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (31-IX-2021)

134 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: