AZNAR ES DESENFRENA A BARCELONA PER VÈNCER L’AMENAÇA DE VOX

El Partit Popular no ha esperat gens abans de fer servir l’artilleria pesant a la campanya d’unes eleccions espanyoles on, si més no a Catalunya, sembla que pinten bastos. Tot just en la primera tarda de la cursa electoral cap al 28-A, el partit de Pablo Casado ha tret el Sant Cristo Gros, l’expresident José María Aznar, que aquest divendres a la tarda ha acompanyat el líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, i la número 1 a les llistes populars per Barcelona en aquests comicis, Cayetana Álvarez de Toledo.

En un acte que ha omplert amb mig miler de persones la sala de conferències de l’Hotel Gran Marina del port de la capital catalana, el president de la Fundación FAES i pilar de l’ala més dura del partit ha tornat a la ciutat comtal setze anys després del seu darrer acte amb el PP Català per mirar d’ajudar la formació a contrarrestar la puixança de Ciutadans i Vox, el líder del qual, Santiago Abascal, va titllar els populars de “dreteta covarda”, una acusació que Aznar va refusar ara fa uns dies afirmant que no podien dir-li a la cara perquè “no li aguanten la mirada”. I en aquest retorn, ha comptat amb la plana major del partit. L’arribada dels dos líders de les candidatures a Catalunya i d’Aznar ha estat acompanyada de la versió èpica de l’himne del PP, redoble de tambors inclòs, i d’un llarguíssim aplaudiment dedicat, especialment, a aquest darrer. Alejandro Fernández, que ha glosat els “èxits” d’Aznar durant dues legislatures (1996-2003) en què, entre d’altres, “va prendre la decisió que Espanya tingués plena ocupació i ho va fer”.

 

DESARTICULAR ELS POPULISMES

 

Recordant els fets d’aquest dijous a la Universitat Autònoma de Barcelona, Fernández ha afirmat que “no és una qüestió trivial” que una “gossada totalitària” volgués boicotejar “els joves heroics de S’ha Acabat” que van organitzar un acte amb Álvarez de Toledo com a una de les convidades. “Cridaven no passaran”, ha dit el líder del PP a Catalunya, “i apa que no vam passar i passarem els cops que faci falta”. Recordant el projecte d’Aznar “d’unir el centredreta espanyol” i “superar la nostàlgia de la CEDA, el regionalisme”, Fernández ha fet una aposta per la reconstrucció “del centredreta liberal a Catalunya” i desarticular “els populistes” que, ha considerat, governen Catalunya a dia d’avui, “des de Barcelona i des de Waterloo”.

Encara més que el líder del PP Català, Cayetana Álvarez de Toledo ha convertit els fets d’ahir a la UAB en el centre del seu discurs, fins al punt que, tot i un petit endarreriment, una gran fotografia ha presidit les seves paraules. Una imatge, és clar, que no era la que mostrava, al seu costat, un home fent la salutació feixista. “Us sembla la foto, o el vídeo, de la dreteta covarda?” ha preguntat, en al·lusió directa a Santiago Abascal. També ha preguntat si la foto es podria veure al revés, d’un independentista “assetjat” per “constitucionalistes”. Durant aquests anys, ha afirmat, “l’única agressió ha estat la del nacionalisme contra els demòcrates catalans”, i va ser gràcies al valor dels seus acompanyants i d’ella mateixa que la fotografia d’aquest dijous va ser possible.

 

ELS “NINYATOS” DE LA UNIVERSITAT

 

“La democràcia no abaixa el cap davant de ningú” i menys, ha dit, d’allò que ha definit com a “perversió de la universitat pública catalana” davant d’uns “‘ninyatos’, d’uns ‘pijos’ reaccionaris” que, al seu parer, l’han segrestat per posar-la “al servei d’un projecte xenòfob i totalitari” fins al punt que la institució, sobre els fets de dijous, va emetre un comunicat que ha titllat d'”infamant per a qualsevol demòcrata”. La marquesa de Casa Fuerte ha reconegut que la pujada de l’escala electoral, com la de la UAB, serà dura però es farà amb èxit malgrat la “massa fanatitzada i hipnotitzada” de l’independentisme i de rivals polítics com la candidata de JxCat, Laura Borràs, a qui ha definit com “la supremacista dels llibres”. Álvarez de Toledo, que ha demanat ajuda per aconseguir culminar aquesta ascensió, s’ha declarat “orgullosa” de veure “units una altra vegada al PP de Catalunya i a José María Aznar” en un “feliç inici de campanya”.

La traca final, és clar, ha estat l’expresident espanyol -“als separatistes no els cau gaire bé, ha dit Fernández-, que ha reafirmat la validesa del seu projecte des de la humilitat de qui, ha dit, només és candidat “a ser un bon espanyol i a que es noti”. “Quan Aznar parla”, ha dit Alejandro Fernández, “la nena de l’Exorcista” de l’independentisme “demana perdó i se’n va a dormir perquè són més de les deu”. Així ha estat durant tot el seu discurs, molt dur, amb l’excepció de les interrupció pels aplaudiments i d’alguns crits de “torna” provinents del públic. Aznar ha donat el seu suport al partit que va dur a La Moncloa davant dels “separatistes”, “sectaris” i “malversadors” de l’independentisme, que alimenten “la batasunització” de la societat catalana. Però l’expresident, recordant la violència al País Basc, que ell mateix va patir en forma d’atemptat, ha afirmat que el seu partit “coneix massa bé què és resistir l’assetjament”.

 

“TRENCAR PRIMER CATALUNYA “

 

“Per trencar Espanya primer han de trencar Catalunya”, ha exclamat Aznar, que ha volgut deixar clar que “això és l’Espanya democràtica, no els Balcans de la neteja ètnica” i, alhora, ha llançat un missatge als seus rivals polítics: “continuem disposats a donar-los resposta, tota la que calgui durant tot el temps que calgui i amb tot el sacrifici que calgui”. Per al president de FAES, “Espanya ha construit una història exemplar de convivència” que fa que ningú no pugui donar-li “lliçons de democràcia”. En referència a ERC i a les acusacions de feixisme llençades sobre el PP, Aznar ha afirmat que “el feixisme a Catalunya el representaven els escamots d’Estat Català” i “les joventuts de l’Esquerra Republicana de Catalunya”, a qui ha responsabilitzat de “donar un cop contra la República el 34”. Davant d’això, ha reblat, “Espanya és llibertat, és unitat, és igualtat, és junts i lliures”. Malgrat les referències a “la meitat dels catalans” que afirmen que estan oprimits per l’independentisme, però, un dels cavalls de batalla de l’unionisme, el “Visca Catalunya” de l’expresident espanyol ha tingut una resposta molt més tèbia que el “Viva España” que l’ha seguit i que ha tancat l’acte.

Informa:ELMON.CAT (13-4-2019)

1.527 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: