BALDOVÍ (COMPROMÍS ): “ARA PARLARÉ EN PALENTÍ PERQUÈ M’ENTENGUI EL SEÑOR CASADO “

El diputat del partit valencianista Compromís, Joan Baldoví, ha respost a les paraules del líder del PP, Pablo Casado, qui va afirmar que la llengua de les Balears no és el català: «parlau mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterer» .

Baldoví, com a catalanoparlant s’ha vist interpel·lat en aquestes declaracions secessionistes de la llengua i li ha dedicat unes paraules aquest dimarts en la ‘llengua de Palència’, d’on és Casado:

«Ara canviaré de llengua. En lloc de parlar en castellà, parlaré en palentí perquè el senyor Pablo Casado em pugui entendre perfectament. Pablo va anar a les Illes Balears i es va atrevir, amb tota la desimboltura que dona tenir un màster regalat en la Universitat Juan Carlos I, a dir-los als mallorquins, als menorquins, als eivissencs i als ciutadans de Formentera en quina llengua parlen. Com condeix aquest màster que fins i tot s’atreveix a parlar de filologia en contra de tots els dictàmens de totes les universitats europees! Com deia el meu paisà Joan Fuster: ‘No faci de la seva ignorància un argument’».

Finalment, Baldoví ha afirmat que és «un luxe» que Casado sigui el líder de l’oposició: «Probablement Pablo Casado serveixi per a tot, però finalment no serveixi per al que vol ser, que és ser president de Govern espanyol».
Informa:DBALEARS.CAT (28-VII-2021)

178 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: