BARCELONA, AMB L’ESPANYOLIME: SUPORT ALS QUI RECLAMIN PÈRDUES PELS TALLS DE LA MERIDIANA

L’Ajuntament de Barcelona garantirà assistència jurídica a veïns i comerciants afectats pels talls de la Meridiana que vulguin fer les reclamacions pertinents per pèrdues econòmiques i patrimonials a la Generalitat. Així ho recull una proposta que ha plantejat aquest divendres al plenari el grup municipal de Valents i que s’ha aprovat amb els vots favorables del mateix grup, BComú, PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita. En canvi, ERC i JxCat hi han votat en contra. La líder de Valents, Eva Parera, ha denunciat que els talls de l’avinguda Meridiana han estat “un abús de dret continuat permès pel Govern de la Generalitat” i ha assegurat que no n’hi ha prou amb no autoritzar-los.

“Per què la Generalitat pot ara decidir reubicar la manifestació i per què es mantenen els talls quan són il·legals?”, ha criticat Parera.

El primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha reconegut “l’esforç” del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per “haver començat a posar ordre” i ha lamentat que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hi assistís. Collboni ha destacat que l’avinguda encara s’està tallant i per això ha defensat que l’Ajuntament se situï al costat de veïns i comerciants afectats perquè s’estudii si hi ha hagut danys patrimonials.

“Al costat del dret a la manifestació hi ha la proporcionalitat i aquest govern municipal hem estat escrupolosament institucionals perquè es tracta d’un tema de seguretat i ordre públic però també la nostra paciència s’ha acabat”, ha conclòs el primer tinent d’alcaldia.

Des de Cs han reconegut el dret a la protesta, però han assegurat que el que no reconeix cap llei és “el dret a tocar els ous”. Per la seva banda, el PP ha considerat que el fet que hi assistís Borràs ha estat “una malifeta” i ha assegurat que “el mal” que han fet els talls als veïns és “incalculable”.

Per la seva banda, ERC ha manifestat que són conscients de les molèsties als veïns i del temps que fa que dura el tall, si bé també cal respectar el dret a la manifestació. En aquest sentit, el grup municipal ha argumentat que Interior ja ha proposat un emplaçament alternatiu per fer-ho compatible.

Des de JxCat han destacat que els talls són “una causa justa que té l’origen en l’autoritarisme estatal” i han considerat que la proposta plantejada per Valents “multiplica el problema” i, per tant, “és una mala solució”.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (26-2-2022)

57 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: