“Entenem que s’ha d’acatar”, ha dit la socialista Laia Bonet, mentre que, en nom de Barcelona en Comú, Jordi Martà ha posat en valor les “conviccions republicanes” del seu partit, que, ha dit, entenen que casen amb les de la majoria dels barcelonins. Martà ha defensat que sigui el ple el que decideixi la simbologia de la sala, tal com va aprovar el consistori.
El popular Josep Bou, que ha presentat la proposta amb un quadre de Felip VI a la mà , ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau que torni a penjar la imatge per evitar passar a la història com l’alcaldessa que “va fer marxar el rei d’aquÔ i ha insistit a demanar que la votació es fes de manera nominal. El procediment no ha comportat sorpreses: 22 regidors han votat en contra del text –els de Barcelona en Comú, ERC i Junts per Catalunya– i 14 a favor –els del PP, Barcelona pel Canvi, Cs i el PSC.
En nom d’ERC, Elisenda Alamany ha atacat la proposta en considerar que no encaixa amb les prioritats expressades pels barcelonins i ha insistit que Felip VI a Catalunya “no representa absolutament a ningú” i que va “castigar” els catalans després de l’1-O. Ferran Mascarell, de Junts per Catalunya, ha demanat respecte pels regidors que van votar a favor de donar competències al ple per decidir la seva simbologia i ha acusat el PP de fer anys que intenta “imposar pensaments minoritaris” tenint en compte que representa 4 diputats de 135 i dos regidors de 41 a Barcelona.
Sà que ha donat suport a la proposta del PP Luz Guilarte, de Cs, que ha acusat Colau de només acatar les sentències quan posen en risc el seu patrimoni, i ha assegurat que comuns i independentistes actuen amb “menyspreu i sectarisme”. Eva Parera, de Barcelona pel Canvi, també hi ha donat suport per la necessitat de donar compliment a la sentència.
Informa:ARA.CAT (30-9-2019)